PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Eduskunnan enemmistö muuttaisi autoverolakia

IA, 18.3.2009


Kansanedustaja Juha Hakolan (kok.) tekemässä lakialoitteessa halutaan muuttaa autoverolain muuttoautojen tuontia koskevaa verotuskäytäntöä. Keskiviikkona jätetyn lakialoitteen allekirjoitti eduskunnan enemmistö, yhteensä 125 kansanedustajaa kaikista eduskuntapuolueista. Aloitteen on allekirjoittanut mm. kaikki puolustusvaliokunnan jäsenet.

Hakolan tekemä lakialoite toisi kriisinhallintatehtävissä tai siihen rinnastettavassa tehtävässä palveleville autoveroedun myös silloin, kun toimialueen turvallisuustilanne ei mahdollista ajoneuvon käyttämistä tai säilyttämistä alueella. Muuttajan tulisi lisäksi hankkia ajoneuvo viimeistään kahden kuukauden kuluessa tehtävän päättymisestä.

Viime aikoina Suomi on osallistunut kriisinhallintaoperaatioihin, jotka ovat toiminnallisesti erittäin haastavia. Vallitseva turvallisuustilanne kohdemaissa on pääsääntöisesti niin huono, ettei nykyisen autoverolain ehto ajoneuvon käytöstä ole mitenkään mahdollista.

Hakolan mukaan olisi ensiarvoisen tärkeää kyetä rekrytoimaan operaatioihin eri alojen ammattiosaajia. Hän toivokin, että lakialoitteen mahdollinen hyväksyminen toisi osaltaan piristysruiskeen kriisinhallintatehtäviin hakeutumiseksi.

- Autoverotuksen alentaminen ei sinällään kuulu kriisinhallintatehtävissä palvelevien palvelussuhteen ehtoihin, mutta perinteisesti se koetaan osaksi etuja, Hakola toteaa. Juha Hakola on eduskunnan puolustusvaliokunnan jäsen ja toiminut vuosina 1993-1994 rauhanturvatehtävissä Unifil-operaatiossa Libanonissa.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake