PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Kokoomus: Opposition valtavat menonlisäykset vastuuttomia

IA, 18.3.2009


Kokoomuksen kansanedustaja Jari Koskisen mielestä opposition ehdottamat valtavat pysyvät menonlisäykset olisivat vastuuton tie tässä taloustilanteessa.

- Ne lisäisivät velkataakkaa joka vuosi ja veisivät Suomen entistä hankalampaan asemaan rapauttamalla luottamusta julkisen taloutemme kestävyyteen, Koskinen sanoi keskiviikkona eduskunnassa kokoomuksen ryhmäpuheenvuorossa vuoden 2009 ensimmäinen lisätalousarvion palautekeskustelussa.

Hän totesi, että rahoitusmarkkinoiden kriisi on johtanut reaalitalouden taantumaan ja uhkaa johtaa myös julkisen talouden kriisiin.

- Verotulojen jyrkästi supistuessa joudumme ottamaan lisää valtion velkaa. Onneksi Suomen julkinen talous on kohtuullisen vahvalla lähtötasolla. Sen ansiosta meillä on nyt mahdollisuus ottaa hallitusti velkaa, jota tarvitaan sekä palvelutason ylläpitämiseen että myös talouden voimakkaaseen elvyttämiseen, Koskinen sanoi.

Hänen mukaansa hallitus on toiminut ripeästi rahoitusmarkkinoiden toiminnan vakauttamiseksi ja kotimaisen kysynnän ja työllisyyden edistämiseksi. Kokoomuksen eduskuntaryhmä kiittää erityisesti yritysten toiminnan turvaamiseen osoitettuja lisävaroja, joilla pelastetaan työpaikkoja ja parannetaan mahdollisuuksia uuteen nousuun.

- Lähtökohtana tässä tilanteessa on oltava se, että työllisyydestä ja kansalaisten työkyvystä pidetään kaikin keinoin huolta. Näin olemme entistä vahvemmassa kunnossa, kun vienti lähtee jälleen vetämään, kasvu alkaa ja markkinoita jaetaan uudelleen, Koskinen sanoi.

Käsittelyssä oleva lisätalousarvio laittaa hänen mukaansa liikkeelle merkittävät satsaukset rakentamiseen, liikenneväyliin, energiatehokkuuteen, koulutukseen, työvoimapoliittisiin toimiin sekä t&k-rahoitukseen. Elvytyksessä tärkeää on se, että investoinnit lähtevät liikkeelle nopeasti, ovat työllistäviä ja edesauttavat tulevaa kasvua.

- Näin ollen velkaraha on tehokkaimmassa mahdollisessa käytössä eivätkä toimet jää pysyvästi rasittamaan valtiontaloutta, Koskinen painotti.

- Hallituksen elvyttävät toimet ovat perusteltuja ja hyvin kohdennettuja. Jatkovalmistelussa ovat myös toimet julkisen talouden kestävyyttä parantavista rakenteellisista uudistuksista. Kokoomuksen eduskuntaryhmä tukee hallituksen vastuullista talouspolitiikkaa, joka ylläpitää työllisyyttä, kotimaista kysyntää sekä luottamusta niin kansalaisten omaan talouteen kuin julkiseen talouteenkin, Koskinen summasi.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake