PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Eva-Riitta Siitonen ehdolle eurovaaleissa

IA, 19.3.2009


Ylipormestari, ekonomi, Euroopan parlamentin jäsen Eva-Riitta Siitonen (kok.) aikoo hakea jatkopestiä kesän eurovaaleissa.

Vuonna 1940 syntynyt Siitonen on aiemmin toiminut mm. Kokoomuksen kansanedustajana (1983-1989), Uudenmaan läänin maaherrana (1990-1996) sekä Helsingin kaupunginjohtajana (1996-2005).

Siitosella on myös ollut lukuisia luottamustoimia liike-elämässä ja kansainvälisissä tehtävissä, mm. EU:n alueiden komiteassa ja Eurocities-järjestön johdossa. Siitosella on ylipormestarin arvonimi ja hän on Helsingin kauppakorkeakoulun ja eläinlääketieteellisen korkeakoulun kunniatohtori.

Siitonen aloitti europarlamentaarikon työt kuluvan vuoden alusta Piia-Noora Kaupin siirryttyä Finanssialan Keskusliiton toimitusjohtajaksi.

Talouskriisistä nouseminen on Siitosen keskeinen vaaliteema.
- Minulla on annettavaa, osaamista ja sen tueksi kokemusta asiassa, joka tulee olemaan ensi parlamenttikauden suurin haaste, Siitonen kertoo. Hän selvitti viime lamaa toimiessaan maaherrana ja kaupunginjohtajana.

Talouden lisäksi Siitonen kokee koko Euroopan, erityisesti Suomen, suureksi haasteeksi väestön ikääntymisen.
- Tästä selviämme vain joustamalla eläkeikää molemmista päistä.

- Olen päättänyt asettua esimerkiksi siitä, että meppiys ei ole ikäkysymys vaan osaamisella, kokemuksella ja Suomen politiikan ja talouselämän tuntemisella on käyttöä Brysselissä, Siitonen jatkaa.

Lisäksi ilmasto, Itämeri ja energian turvaaminen ovat Siitosen kampanjassa esillä. Siitonen ennustaa, että viime talven energiakriisi tulee tuskin olemaan viimeinen.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake