PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Talous 

Gasum ja Biovakka yhteistyöhön

HJ, 27.2.2009


Gasum ja Biovakka aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on tuottaa biokaasua siirrettäväksi maakaasuverkon kautta liikenteen polttoaineeksi. Gasum on myös hankkinut vähemmistöosuuden Biovakka Suomi Oy:stä.

Biovakka aikoo rakentaa alueellisia bioenergian tuotantolaitoksia useille paikkakunnille Suomeen ja myöhemmin lähialueille. Yhtiöllä on tällä hetkellä kaksi biojätteen käsittelylaitosta Turun seudulla.

Maakaasun siirtoverkon avulla puhdistettua biokaasua voidaan hyödyntää liikenteen polttoaineena. Gasumin tavoitteena on kattaa tulevaisuudessa koko liikennekäytön tarvitsema kaasumäärä biokaasulla.

Ensimmäistä maakaasuverkon alueelle rakennettavaa biokaasun tuotantolaitosta suunnitellaan Nastolaan. Investoinnin arvo on noin 10 miljoonaa euroa, ja laitoksen on tarkoitus olla valmis vuoteen 2011 mennessä. Suunnitelmissa on rakentaa lisäksi neljä laitosta vuoteen 2012 mennessä.

Tuotantolaitosten raaka-aineena käytettävä biomassa on kotimaista, ja se tulee pääasiassa maatalouden ja teollisuuden sivuvirroista sekä yhdyskuntien jätevedenpuhdistamoilta.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake