PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Talous 

Sampo Pankin ekonomisti:

"Obaman budjetti optimistinen"

HJ, 3.3.2009


Tanskalaisen Sampo Pankin ekonomisti Pasi Kuoppamäki pitää Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman budjettiehdotuksen tavoitteita optimistisina.

Kuoppamäki ei usko budjetin ennusteisiin, joiden mukaan Yhdysvaltain bruttokansantuote supistuisi tänä vuonna vain 1,2 prosenttia ja ponkaisisi jo ensi vuonna yli kolmen prosentin kasvuun. Hän esittää arvionsa Obaman talouspolitiikasta Sampo Pankin Suhdanteet ja rahoitusmarkkinat -erityiskatsauksessa.

– Talouden haasteet ovat valtaavia. Obaman retoriikalla on haluttu luoda toivoa, mutta toistaiseksi ollaan vielä puheiden asteella, Kuoppamäki toteaa pankin tiedotteessa.

Hän muistuttaa, että taistelua taantumaa vastaan käydään monella rintamalla, myös Atlantin tällä puolella. Edes Yhdysvaltojen presidentti ei voi yksin käydä tämän mittaluokan kamppailuun.

Obaman hallinnon elvytyspaketti on lähes 800 miljardia dollaria eli noin 6 prosenttia maan bruttokansantuotteesta. Paketti koostuu kotitalouksien ja yritysten verohelpotuksista sekä valtion investoinneista.

Kuoppamäki arvioi, että paketilla on merkittävä vaikutus ja että se lisää Yhdysvaltain bruttokansantuotteen kasvua tänä vuonna noin 0,7 prosenttia ja ensi vuonna yhden prosentin.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake