PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Talous 

OECD: Pitkän aikavälin uudistuksista ei saa luopua

HJ, 3.3.2009


Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD varoittaa tuoreessa Going for Growth -katsauksessaan hallituksia luopumasta talouskriisin aikana uudistuksista, joita pitkän aikavälin kasvu tarvitsee.

OECD:n pääekonomisti Klaus Schmidt-Hebbelin mielestä rahoitusmarkkinoiden romahdus ei aseta kyseenalaiseksi tuote- ja työmarkkinoiden uudistuksista saatavaa hyötyä.

OECD suosittaa hallituksille toimenpiteitä, jotka samalla kertaa lisäävät kysyntää lyhyellä aikavälillä ja edistävät talouskasvua pitkällä aikavälillä.

Suosituslistalla ovat nopeasti käynnistettävät infrastruktuurihankkeet, panostukset työvoiman koulutukseen, työn verotuksen alentaminen erityisesti pienituloisilta ja kilpailua haittaava sääntelyn purkaminen tuotemarkkinoilta.

Schmidt-Hebbel varoittaa tekemästä samoja virheitä kuin aiemmissa talouskriiseissä, jolloin esimerkiksi on turvauduttu tuntirajoituksiin tai varhaiseläkkeiden käyttöön.

Lisäksi katsauksessa varoitetaan, että valtion tuki muualle kuin rahoitussektorille hidastaa sopeutumista uuteen taloustilanteeseen ja luo riippuvuutta julkiseen tukeen. Jos tukea annetaan, sen pitää olla hyvin lyhytaikaista.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake