PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Talous 

Kaukolämmön hinnat nousseet reilusti

IA, 5.3.2009


Energiateollisuus ry:n laskelmien mukaan kaukolämmön myynti helmikuussa oli kaksi prosenttia keskimääräistä helmikuuta pienempi. Kaukolämmön hinnat ovat nousseet voimakkaasti viime vuoden aikana.

Helmikuu oli noin 0,7 astetta normaalia lämpimämpi, kaukolämmön myynti oli 4 192 GWh ja laskutus 217 miljoonaa euroa. Helmikuun kulutus oli viime vuoden poikkeuksellisen lämpimään helmikuuhun verrattuna 21 prosenttia suurempi.

Viimeisten 12 kuukauden aikana kaukolämmön myynti on ollut 30 390 GWh, mikä on 9,3 prosenttia enemmän kuin edeltävällä 12 kuukauden jaksolla. Talvikuukausien eli joulukuusta 2008 helmikuuhun 2009 ulottuvan jakson kaukolämmön kulutus oli 12 321 GWh, joka on 8 prosenttia pienempi kuin normaali talvijakso.

Toisaalta viimeksi kuluneiden kolmen kuukauden kaukolämmön kulutus oli 16 prosenttia suurempi kuin edellisen talven kulutus.

Kaukolämmön hinnat ovat nousseet voimakkaasti viime vuoden aikana. Kaukolämmön kokonaishinta sisältäen teho- ja energiamaksun on noussut keskimäärin noin 15 prosenttia. Hintojen muutoksissa on suuria paikkakuntakohtaisia eroja.

Hinnan muutokset johtuvat pääosin kaukolämmön tuotantoon käytettyjen polttoaineiden hintojen voimakkaasta noususta viime vuoden aikana. Öljyn hinta kääntyi laskuun syksyn aikana, mutta muiden polttoaineiden hintojen nousu jatkui vielä vuoden vaihteeseen asti.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake