PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Talous 

Väkevien alkoholijuomien myynti väheni viime vuonna

HJ, 5.3.2009


Mietojen alkoholijuomien suhteellinen osuus Alkon myynnistä kasvoi viime vuonna. Mietojen viinien myynti lisääntyi yli kaksi prosenttia samanaikaisesti, kun väkevien alkoholijuomien myynti väheni neljä prosenttia.

Alkon litramääräinen myynti oli viime vuonna 112 miljoonaa litraa, mikä on 1,2 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Absoluuttialkoholiksi muunnettu myynti oli 19,4 miljoonaa litraa, mikä on noin 1,5 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Alkon voitto oli viime vuonna 56,6 miljoonaa euroa, kun se toissa vuonna oli 54,8 miljoonaa. Liikevaihto ilman arvonlisä- ja valmisteveroja kasvoi 4 prosenttia 606 miljoonaan euroon.

Tilastoimaton kulutus kasvoi hieman

Alkon mukaan alkoholijuomien matkustajatuonti lisääntyi viime vuonna, minkä seurauksena alkoholin tilastoimaton kulutus kääntyi kasvuun. Ennakkotiedon mukaan tilastoimaton kulutus oli 1,9 litraa absoluuttista alkoholia asukasta kohden, kun se toissa vuonna oli 1,8 litraa.

Alkoholijuomien tilastoitu kulutus oli vastaavasti viime vuonna 8,5 litraa asukasta kohti, kun vastaava luku toissa vuonna oli 8,7 litraa.

Vähittäismyynnin osuus alkoholijuomien tilastoidusta kulutuksesta oli runsaat 85 prosenttia. Alkon osuus alkoholijuomien vähittäismyynnistä puolestaan oli 43 prosenttia.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake