PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Talous 

STT kanteli EU:n komissiolle Ylen uutisjakelusta

IA, 10.3.2009


Suomen Tietotoimisto STT on kannellut Yleisradion toiminnasta Euroopan komissiolle. STT on pyytänyt komissiota selvittämään, rikkooko Yleisradio valtiontukia koskevia säädöksiä, kun sen uutisia näkyy ilmaiseksi näyttötauluilla yritysten mainosten ohessa.

Ylen uutisten päätoimittaja Atte Jääskeläinen sanoo olevansa tyytyväinen, että asiaan saadaan Euroopan komission näkemys.
- Jos se on sitä mieltä, ettei näin saa toimia, niin noudatamme päätöstä. Jos komissio pitää toimintaamme sallittuna, niin se selkeyttää tilanteen, hän sanoo Ylen uutisissa.

Jääskeläisen mukaan STT ja Yleisradio näkevät näyttötaulujen uutiset eri tavoin. STT:n hallitus pitää uutisten myymistä näyttötauluille liiketoimintana, kun taas Ylen mielestä näyttötaulu-uutiset ovat markkinointia.

STT:n mukaan Yle vääristää kilpailua ja kaupallisten markkinoiden toimintaa uusilla ilmaisilla palveluilla. STT:n hallituksen jäsenet esittävät eri lehdissä julkaistussa mielipidekirjoituksessa, että Ylen maksuton materiaali hyödyttää mainostajien liiketoimintaa, ja samalla Yle rajaa yksityiset mediayhtiöt markkinoilta.

Jääskeläinen muistuttaa, että vuoden 2006 loppuun asti Suomessa oli vain yksi kansallinen uutistoimisto - STT. Yle ei ole enää STT:n asiakas, vaan sillä on oma uutistoimisto.

Ylen uutisia on pyörinyt noin kolmen vuoden ajan muutamalla kymmenellä mainostaululla muun muassa pääkaupunkiseudun kauppakeskuksissa ja Helsinki-Vantaan lentokentällä. Yleisradio ei saa palvelusta rahaa tai maksa siitä.

STT:n suurimmat omistajat ovat Alma Media, Sanoma-konserni ja TS-Yhtymä.

Ylen uutistaulu Helsingin Kampin kauppakeskuksessa.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake