PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Talous 

Fennian tulos tappiolle

HJ, 10.3.2009


Sijoitusmarkkinoiden alamäki vei Fennian sijoitustuloksen viime vuonna miinuksen puolelle ja yhtiön tuloksen tappiolle.

Fennian liiketappio oli viime vuonna 30 miljoonaa euroa, kun toissa vuonna liiketulos oli 10 miljoonaa euroa voitollinen. Yhtiön sijoitustoiminnasta kertyi 44 miljoonaa euroa tappiota, kun toissa vuonna oltiin plussan puolella 48 miljoonaa.

- Ilman sijoitusmarkkinoiden romahdusta Fennian tulos vuodelta 2008 olisi ollut erinomainen. Kaikki varsinaista vakuutusliiketoimintaa kuvaavat luvut ovat parantuneet edellisestä vuodesta, arvioi toimitusjohtaja Antti Kuljukka yhtiön tiedotteessa.

Vahinkovakuutuksen vakuutusmaksutulo kasvoi viime vuonna edellisvuoden 330 miljoonasta 347 miljoonaan euroon, ja ensivakuutuksen maksutulo parani 329 miljoonasta 346 miljoonaan euroon. Vakuutusalan ennakkotietojen perusteella Fennia laskee markkinaosuutensa kasvaneen 10,5 prosentista 10,6 prosenttiin. Lisäksi lakisääteisen tapaturmavakuutuksen maksutulo kasvoi 82 miljoonasta 88 miljoonaan euroon.

Fennian toimintapääoma kuitenkin aleni 218 miljoonasta 153 miljoonaan euroon, ja sen myötä myös vakavaraisuuspääoma aleni 400 miljoonasta 338 miljoonaan. Yhtiön vakavaraisuus on silti edelleen varsin turvaava.

Henki-Fennian tulos ja vakavaraisuus heikkenivät

Henki-Fennian liiketappio oli viime vuonna lähes 26 miljoonaa euroa, kun vuotta aikaisemmin liikevoittoa kertyi yli 26 miljoonaa euroa. Vakavaraisuuspääoma putosi 95 miljoonasta alle 53 miljoonaan euroon.

Henki-Fennian maksutulo aleni 13 prosenttia aleni 55 miljoonaan euroon, kun ennakkotietojen mukaan koko henkivakuutusalan maksutulo aleni 6 prosenttia. Yhtiön sijoitustoiminnan tuotto puolestaan rojahti lähes 27 miljoonaa euroa negatiiviseksi, kun se toissa vuonna oli saman verran plussan puolella.

Toimitusjohtaja Seppo Rinta muistuttaa Henki-Fennian riskiliikkeen ja kustannusliikkeen tulosten olleen positiivisia, mikä kertoo yhtiön vakuutustoiminnan olevan tervettä ja kannattavaa. Asiakkaiden edutkin pysyivät hyvällä tasolla.

Tämän vuoden näkymät ovat Rinnan mukaan sumeat sijoitusmarkkinoiden ja koko talouden epävarmuuden jatkuessa. Lisäksi Rinta arvelee pitkäaikaissäästämisen ja vapaehtoisen eläkevakuutuksen toimintaympäristöä säätelevien lakien todennäköisesti muuttuvan.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake