PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Talous 

Yrittäjät: Kotitalousvähennys myös uudisrakentamiseen

IA, 10.3.2009


Suomen Yrittäjien (SY) varapuheenjohtaja Jorma Kortesoja esittää kotitalousvähennyksen laajentamista myös uudisrakentamiseen. Hänen mielestään nyt on käytettävä kaikki keinot rakentamisen elvyttämisessä.

Kotitalousvähennys voitaisiin Kortesojan mielestä laajentaa vakituisten ja vapaa-ajan asuntojen uudisrakentamiseen määräaikaisesti vuosina 2009 ja 2010. Muutos voisi parantaa erityisesti toimivien, pienrakentamista harjoittavien yritysten toimintaedellytyksiä.

Suomen Yrittäjien arvion mukaan kotitalousvähennyksen laajentaminen vakituisten ja vapaa-ajan asuntojen uudisrakentamiseen voisi auttaa pienten ja keskisuurten omakotitalorakentajien toimintaedellytyksiä heikentyneessä taloustilanteessa.

Uudisrakentaminen työllistää aina myös alihankkijoita, jolloin työllistävä vaikutus kertautuu. Jokainen tuhannen pientalon lisäys parantaisi rakennusalan työllisyyttä arviolta 5000 hengellä, sanoo SY.

Loma-asuntorakentamisen tukeminen vaikuttaisi Yrittäjien mukaan taloutta elvyttävästi koko Suomessa, eikä vain isoimmissa kasvukeskuksissa.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake