PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Talous 

Älypuhelinten myynti hidastui viime vuoden lopulla

HJ, 11.3.2009


Markkinatutkimuslaitos Gartnerin mukaan älypuhelinten maailmanlaajuinen myynti kasvoi viime vuoden viimeisellä neljänneksellä vuodentakaisesta vain 3,7 prosenttia noin 38 miljoonaan laitteeseen. Koko viime vuoden kasvuksi tuli kuitenkin vielä hulppeasti 13,9 prosenttia, ja laitteita myytiin yli 139 miljoonaa.

Gartnerin tutkimuspäällikkö Roberta Cozza arvioi laitoksen tiedotteessa, että älypuhelinten myynnin kasvu hidastui loka-joulukuussa vilkkaan kolmannen vuosineljänneksen jälkeen heikentyneen talouskehityksen ja kilpailevien tuoteuutuuksien vähentymisen takia.

Nokia säilytti viime vuonna johtavan asemansa älypuhelinmarkkinoilla, mutta Gartnerin mukaan sen älypuhelimien myynti väheni loka-joulukuussa vuodentakaisesta 16,8 prosenttia.

Nokian älypuhelinten markkinaosuus oli loka-joulukuussa 40,8 prosenttia, mutta sen tärkeimmät kilpailijat Samsung, RIM, HTC ja Apple lisäsivät viime vuoden aikana sekä myyntimääriään että markkinaosuuksiaan.

Älypuhelinten kokonaismyynti viime vuoden viimeisellä neljänneksellä oli Gartnerin arvion mukaan 12 prosenttia matkapuhelinmarkkinoiden koko myynnistä.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake