PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Talous 

Ulosmarssista häiriöitä laajakaistapalveluihin Telia-Soneralla

IA, 11.3.2009


Telia-Soneran laajakaistapalvelujen asiakasyksikön Rovaniemen ja Turun toimipisteiden Toimihenkilöunioniin kuuluva henkilöstö marssi keskiviikkona ulos kello 13 vastalauseena työnantajan päätökselle lopettaa yt-neuvottelut ennen aikojaan.

Työnseisaukseen osallistuu Rovaniemellä noin 100 ja Turussa runsaat 50 henkilöä. He palaavat töihin torstaiaamuna.

Tilannetta arvioidaan huomenaamulla Toimihenkilöunionin keskustoimistossa järjestettävässä Telia-Soneran luottamusmiesten kokouksessa.

Työnseisaus saattaa aiheuttaa häiriöitä Telia-Soneran laajakaistapalvelujen toimittamiseen, vianhallintaan ja asiakaspalveluun koko maassa.

Telia-Soneran laajakaistatoiminnoissa on käyty tammikuun lopusta lähtien yt-neuvotteluja töiden lakkauttamisesta, keskittämisestä ja maantieteellisestä siirtämisestä. Lakkautusuhan alla on yli sadan ja siirtouhan alla kymmenien teliasoneralaisten työt.

- Emme ole saaneet työnantajalta vaatimiamme perusteita tehtävien lakkauttamiselle. Työehtosopimuksen mukaisesta vähentämisjärjestyksestä työnantaja ei ole halunnut edes neuvotella, Telia-Soneran laajakaistapalvelujen pääluottamusmies Jussi Hartikainen sanoo.

Hän moittii myös sitä, että työnantaja nosti lakkautettavien tehtävien määrää kesken yt-neuvottelujen.

Hartikaisen mukaan isollakaan paikkakunnalla työskentelevät teliasoneralaiset eivät ole enää turvassa turhilta lakkautuksilta ja siirroilta.

Hän kertoo Toimihenkilöunionin linjanneen, ettei se hyväksy perusteetonta maantieteellistä työpaikkojen siirtelyä ICT-alalla.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake