PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Talous 

UPM lomauttaa sahoiltaan 900

HJ, 13.3.2009


Metsäyhtiö UPM lomauttaa sahojensa koko henkilöstön huhti-kesäkuussa. UPM:n sahaliiketoiminta työllistää Suomessa noin 900 henkilöä. Muilla tuotantolaitoksilla lomautukset tehdään erillissuunnitelmien mukaisesti.

UPM kertoi perjantaina, että yhtiön sahaliiketoiminta jatkaa määräaikaisia lomautuksia myös vuoden toisella neljänneksellä. Yhtiön on saanut yhteistoimintaneuvottelut lomautuksista juuri päätökseen.

Alholman, Heinolan ja Kajaanin sahoilla tuotanto keskeytetään yli kahden kuukauden ajaksi, ja sahaliiketoiminnan koko henkilöstö lomautetaan määräajaksi huhti-kesäkuun aikana.

Muilla tuotantolaitoksilla sekä esikuntatoiminnoissa lomautusten pituus ja jaksotus määräytyvät laitos- ja toimintokohtaisten erillissuunnitelmien mukaisesti.

UPM:n mukaan sahauksen heikko kannattavuus ja erittäin huono markkinatilanne sekä sahatavarassa että jalosteissa ovat vaikeuttaneet liiketoimintaa alkuvuonna.

UPM:n sahat Suomessa sijaitsevat Lappeenrannassa, Kajaanissa, Pietarsaaressa (Alholma), Korkeakoskella, Heinolassa ja Porissa. Jalostetehtaat sijaitsevat Parkanossa, Aureskoskella, Heinolassa ja Lappeenrannassa.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake