PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Talous 

Finnair lomauttaa lentäjiään

HJ, 13.3.2009


Finnair kertoi perjantaina lomauttavansa lentäjiään liikenneohjelman muutosten vuoksi. Asiaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Finnair Catering aikoo puolestaan lomauttaa koko henkilöstönsä.

Lomautukset koskevat tässä vaiheessa noin 700 lentäjää, ja ne toteutetaan huhtikuun puolivälistä alkaen vähintään yhden viikon jaksoissa. Lomautustarve vastaa Finnairin mukaan noin 44 henkilötyövuotta.

Henkilöstöresurssien vähentäminen kohdistuu eri tavoin eri konetyyppien miehistöihin.

- Nykyisessä kysyntätilanteessa liikenneohjelmiamme tarkistetaan säännöllisin ajoin. Myös lomautustarve elää jatkuvasti, Finnairin lentotoimintaryhmän johtaja Veikko Sievänen kertoo Finnairin tiedotteessa.

Finnair Catering aikoo myös lomauttaa

Myös Finnair Catering suunnittelee lomauttavansa koko henkilöstönsä kahdesta viikosta kolmeen kuukauteen. Yhtiö on jo aloittamassa lomautuksista YT-neuvottelut.

Yhtiö tuottaa lentoateriapalveluja tuottava ja vastaa lentoasemien Finnair Shop -myymälöistä.

Finnair Cateringin toimitusjohtaja Kristina Inkiläisen mukaan yhtiön taloudellinen ja tuotannollinen tilanne on heikentynyt huomattavasti.

- Lentomatkustajien määrä on vähentynyt ja matkustuksen rakenne on muuttunut alkuvuonna ratkaisevasti, mikä on vähentänyt muun muassa ateriamenekkiä selvästi. Toiminnan arvioidaan myös jatkuvan aiempaa heikompana, Inkiläinen toteaa.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake