PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Talous 

Sitra sijoitti langattomiin kommunikaatiojärjestelmiin

IA, 16.3.2009


Sitra sijoitti langattomia kommunikaatiojärjestelmiä teollisuudelle, erityisesti energiateollisuudelle suunnittelevaan ja toimittavaan Viola Systems Oy -yhtiöön.

Yhtiö toimittaa älykkäitä järjestelmiä, joilla voidaan seurata ja ohjata esimerkiksi sähkönjakeluverkon tai energiaintensiivisten laitosten, kuten palvelinkeskusten toimintaa automaattisesti. Yhtiöllä on asiakkainaan mm. suurimpia sähkönjakeluverkkojen toimittajia maailmanlaajuisesti. Yrityksen liikevaihdosta yli 75 prosenttia tulee Suomen ulkopuolelta.

Energiaa säästävien ratkaisujen löytämisessä sekä teknologian kehittämisessä on perusedellytyksenä energian kulutuksen luotettava seuranta sekä sen kohdentamisen ja käytön automaattinen ohjaus. Viola Systemsin tähän tarkoitukseen kehitettyjen kaksisuuntaiseen, luotettavaan langattomaan tiedonsiirtoon pystyvien tuotteiden avulla se on Sitran mukaan mahdollista.

Yrityksen tavoitteena on kasvaa maailman laajuiseksi markkinajohtajaksi energiayhtiöiden jakeluverkkojen tiedonsiirtoratkaisuiden toimittajana. Yrityksen asiakkaina ovat jo nyt muun muassa ABB, Electricity Supply Board Irlannista ja TDF Ranskasta.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake