PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Talous 

Salmonellatilat aikovat hakea miljoonakorvauksia

IA, 17.3.2009


Salmonellan saastuttamat maatilat aikovat hakea miljoonakorvauksia tuotannon lopettamisesta ja tuotantotilojen desinfioimisesta, kertoo Ylen uutiset. Rehurasion mukaan korvaukset maksetaan heti, kun saastuneiden tilojen määrä selviää.

Sekä tuottajat että rehujen valmistajat pitävät syyllisenä maatalouspolitiikkaa. Kotimaista proteiinipitoista rehua ei enää kannata tuottaa.

- Nyt näyttää siltä, että koko Suomen öljykasviketju on vaarassa. Meidän satotasomme ovat alhaiset muihin maihin verrattuna, emmekä pysty kohdentamaan öljykasveille tukia. Tämä johtuu EU:n päätöksistä, sanoo Rehuraision johtaja Leif Liedes Ylelle.

Rehuraisiolle on tulossa luultavasti tuntuvat, jopa miljoonaluokan korvausvaateet.
- Emme lähde lukua arvailemaan, mutta olemme valmiit maksamaan meille määrättävät korvaukset. Saastuneen rehun alkuperää selvitellään samaan aikaan, kun Evira tutkii liki 800 pääosin kanaloista otettua näytettä, kertoo Liedes.

Positiivinen salmonellanäyte sulkee kanalan noin puoleksi vuodeksi. Kanat tapetaan, kanala puhdistetaan ja desinfioidaan, saastunut kananlanta on kompostoitava.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake