PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Talous 

Seurantaryhmä hillitsemään talouskriisin vaikutuksia yrityksiin

RS, 18.3.2009


Suomen Yrittäjät on kutsunut koolle valtakunnallisen seurantaryhmän talouskriisin haittojen vähentämiseksi sekä yritysten että yrittäjien tukemiseksi.

Ryhmä kokoaa keskeiset toimijat yhteisen pöydän ääreen varmistaakseen, että käytännön toimet talouskriisin torjumiseksi ovat tehokkaita. Ryhmä seuraa talouskriisin kehittymistä ja pyrkii siihen, että reagointiherkkyys muutoksiin on hyvä.

Ryhmän kuuluvat Suomen Yrittäjien lisäksi Finnvera, Finanssialan Keskusliitto, Konkurssiasiamies, Mielenterveyden keskusliitto, Suomen Taloushallintoliitto, työ- ja elinkeinoministeriö sekä verohallinto.

Yhteistyö on käynnistetty aluetasolla seurantaryhmässä mukana olevien organisaatioiden kesken. Alueilla tehostetaan palvelutarjontaa ja rakennetaan yhdessä vakauttamisryhmiä. Ne käsittelevät yksittäisten yritysten hakemuksia näiden taloustilanteen vakauttamiseksi.

Valtakunnallisen ryhmän tarkoituksena on koota tietoa alueellisesta toiminnasta ja välittää kehittämistarpeet eteenpäin nopeasti.

- Olemme tyytyväisiä, että keskeiset tahot ovat mukana seurantaryhmässä. Toivomme toki, että taloustilanne ei kärjisty niin, että kriisiapua tarvittaisiin mittavasti. Tukiverkkojen rakentaminen on kuitenkin tärkeää nyt kun tilanne on vielä hallittavissa, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus tähdentää.

Työnsä aloittaneen seurantaryhmän puheenjohtajana toimii Suomen Yrittäjien johtaja Antti Neimala.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake