PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Tiede 

Neurologia ja syöpätaudit tuotteliaimmat terveystutkimuksen alat

RUOKATIEDON UUTISET, 20.2.2009


Terveystieteellisen tutkimuksen tuotteliaimmat tieteenalat ovat neurologia, syöpätaudit, hormonitaudit sekä sydän- ja verisuonitautien tutkimus. Näiltä aloilta on tehty viime vuosina eniten tieteellisiä julkaisuja Suomen terveydenhuollon toimintayksiköissä.

Selvityksen mukaan tuotteliain terveydenhuollon tutkimusyksikkö on Helsingin yliopistollinen keskussairaala. Muiden yksiköiden tieteellinen julkaisutuotanto oli noin puolet HYKS:n lääketieteellisistä julkaisuista.

Selvitettävinä olleiden viiden yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueen julkaisuaineisto oli kaikkiaan 11 380 tieteellistä julkaisua, joista kansainvälisiä artikkeleita oli 9 100, kotimaisia 1 630 ja väitöskirjoja 650.

Valtio korvaa tutkimuskuluja 40 - 50 miljoonalla

Valtio korvaa terveydenhuollon toimintayksiköille terveystieteellisestä tutkimustoiminnasta johtuvia kustannuksia erityisvaltionosuusjärjestelmän kautta 40 - 50 miljoonaa euroa vuodessa. Yksiköiden saama korvaus määräytyy niiden tuottamista artikkeleista kertyvien pisteiden perusteella.

Tiedot käyvät ilmi sosiaali- ja terveysministeriön tilaamasta selvityksestä erityisvaltionosuusjärjestelmän korvauksen perusteena käytetyistä julkaisuista vuosilta 2003 - 2005.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake