PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Tiede 

Uskovat taistelevat kovimmin kuolemaa vastaan

PP, 18.3.2009


Ne, joilla on selkein käsitys tuonpuoleisesta kamppailevat ankarimmin sinne siirtymistä vastaan. Amerikkalaistutkimuksen mukaan uskonnollisimmat potilaat vaativat kaikkein ankarimmin lääkäreitä tekemään kaikki mahdollinen heidän pitämisekseen hengissä.

Tutkimuksessa oli seurannassa kaikkiaan 345 terminaalivaiheen syöpäpotilasta, joita tutkittiin heidän kuolemaansa saakka. Tutkimus osoitti, että säännöllisesti rukoilevat ihmiset vastaanottivat kolme kertaa todennäköisemmin elämää pitkittävää hoitoa, kuin vähiten uskontoon luottava potilasjoukko.

Tällaisiin elämää pitkittäviin hoitoihin kuului muun muassa elvytys ja hengityskoneen käyttö potilaan viimeisinä elinpäivinä. Dana-Faber –syöpäinstituutin tutkijat totesivat tutkimuksessaan, että tällaiset hoidot voivat tehdä kuolemasta tavallista epämukavampaa.

Myös aiemmat amerikkalaistutkimukset osoittavat, että uskonnollisilla ihmisillä on taipumus luottaa elämänsä loppuvaiheessa intensiiviseen hoitoon, kertoo tutkimuksesta uutisoinut BBC verkkosivuillaan. Tutkimusraportti on julkaistu Journal of the American Medical Association -lehdessä.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake