PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Ulkomaat 

Koditon ulkomaalainen hakattiin ja sytytettiin palamaan Italiassa

IA, 1.2.2009


Rooman lähellä sijaitsevan Nettunon asemalla majaansa pitänyt koditon intialaismies hakattiin ja sytytettiin palamaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kertoo sanomalehti Corriere della Sera verkkoversiossaan. Teko oli jälleen yksi rasistiseksi luokitaltavien hyökkäysten sarjassa Italiassa.

Puolisotilaallinen poliisi eli karabinieerit pidättivät sunnuntaina kolme nuorukaista, joista yksi on alaikäinen, epäiltynä intialaismiehen murhayrityksestä. Poliisin mukaan teko osoitti selvää harkintaa ja ennakkosuunnittelua.

Kolmikko hyökkäsi neljältä aamulla aseman penkillä nukkuneen 35-vuotiaan miehen kimppuun. He hakkasivat ensin miestä, ja löivät häntä mm. pullolla päähän. Hyökkääjät myös maalasivat miehen kasvot harmaalla maalilla. Pahoinpitelyn päätteeksi alkoholin ja huumeiden voimalla liikkuneet nuoret valelivat puolustuskyvyttömän uhrinsa bensalla ja tuikkasivat hänet tuleen.

Miehen tiedettiin yleisesti majailevan Nettunon asemalla monien muiden kodittomien kanssa, mutta tällä kertaa hän oli yksin ja kolmikko saattoi toteuttaa tekonsa. Bensan he olivat tuoneet mukanaan pullossa.

Miehen kasvot, niska, vatsa ja raajat paloivat pahasti. Kaikkiaan noin 40 prosenttia hänen ihostaan paloi. Hän pystyi sanomaan vain sukunimensä sairaalassa ja menetti sitten tajuntansa. Sairaalan mukaan miehellä ei kuitenkaan ole välitöntä hengenvaaraa.

Nettunon ja Rooman pormestarit tuomitsivat teon jyrkästi. Nettunon ulkomaalaiset järjestivät sunnuntaina illalla protestimarssin, joka oli vähällä päättyä nujakkaan erään äärioikeistonuoren halveeratessa osanottajia.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake