PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Ulkomaat 

Englannissa lumi sotkee liikenteen ja sulkee koulut

EH, 2.2.2009


Suuressa osassa Englantia on koettu maanantaina sankkaa lumipyryä, jonka takia liikenne on puuroutunut ja kouluja jouduttu sulkemaan. Koillis-Englannissa on ollut pahimmat lumisateet 18 vuoteen, Lontoon bussiliikenne on pysähtynyt ja useat Heathrowin ja muiden kenttien kiitoradat on jouduttu sulkemaan. Kymmeniä lentoja on peruutettu.

Viidentoista senttimetrin lumipeite haittaa tie-, raide- ja lentoliikennettä. Ilmatieteen laitos on julkaissut vaikean sään varoituksen, joka koskee Englantia, Walesia ja osia Itä-Skotlannista. Lisää lunta on luvassa tiistaina.

Tuhannet koululaiset pitkin Britanniaa ovat saaneet vapaapäivän, koska kouluja on suljettu maanantaina. Essexissä on yli 450 koulua kiinni, Berkshiressä 255. Leicestershiressä ja Rutlandissa on 200 koulun oppilailla lomaa ainakin tänään. Monilla alueilla on ajettu lumiaurat teille ensimmäisen kerran 15 vuoteen.

Lentoliikenne jumissa

Lumi on lamaannuttanut myös lentoliikennettä. London Cityn, Lutonin ja Southamptonin lentokentät on suljettu. Norwichin ja Leeds-Bradfordin kentät on nyt avattu uudelleen. Heathrow in kentällä jouduttiin sulkemaan molemmat kiitoradat ja kerrottiin, että niiden avaaminen kestää noin kaksi tuntia.

Englannin ilmailuviranomainen on kehoittanut Heathrowin ja Stansteadin kautta matkustajia varautumaan merkittäviin myöhästymisiin ja lentojen peruuntumiseen.

British Airways on peruuttanut 65 lentoa, Ryanair 73. Gatwickin kenttä on auki, mutta vain muutama lento on lähtenyt. 23 lentoa on peruutettu ja 18 siirretty muille kentille sen jälkeen kun kiitorata suljettiin kahdeksi tunniksi sunnuntai-iltana.

Matkustajia kehoitetaan tarkistamaan maanantaina lentonsa ennen kentälle lähtöä peruutusten varalta. Maanteillä keli on vaarallinen.

Lähde: BBC

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake