PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Ulkomaat 

Kritiikki Kuubasta jatkuu

Fidel Castro arvostelee Obamaa rahan painamisesta

EH, 5.2.2009


Kuuban ex-presidentin Fidel Castron kuherruskuukausi USA:n uuden johtajan Barack Obaman kanssa jäi lyhyeksi. Hän arvostelee Obamaa "valtavien rahasummien painamisesta" pitääkseen Yhdysvallat liikkeessä. Tämä oli jo toinen Obamaa arvosteleva kannanotto sen jälkeen, kun Castro ylisti Obamaa tämän virkaanastujaisten jälkeen.

Sairaudesta toipuva Fidel Castro on aiemmin kiitellyt Obamaa, mutta viime viikolla hän aloitti arvostelun. Castro vaati kirjoituksessaan, että Obama palauttaa Guantanamon sotilastukikohdan Kuuballe ja arvosteli tämän suhtautumista Israeliin Gazan hyökkäyksen jälkeen.

Uusimmassa kolumnissaan, joka ilmestyi Kuuban hallituksen nettisivuilla Castro sanoo muun muassa, että Amerikan autoteollisuuden suunnitelmat tuottaa uusia ympäristöystävällisiä ajoneuvoja ovat riittämättömiä pysäyttämään ympäristötuhot.

Castro syyttää myös, että Obama aikoo painaa valtavia rahasummia, jotta löydettäisiin uusia energiatuotantoteknologioita estämään uudenaikaisia yhteiskuntia halvaantumasta.

Tuntemattomasta sairaudesta kärsivä 82-vuotias Castro ei ole esiintynyt julkisuudessa heinäkuun 2006 jälkeen. Hänen veljensä Raul nousi Kuubassa valtaan vuosi sitten.

Vielä Obaman astuessa virkaan Fidel Castro ylisti tätä "älykkääksi ja jaloksi".

Lähde: USA Today

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake