PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Ulkomaat 

Mies kiskoi itseltään 13 hammasta

IKK, 5.2.2009


Jatkuvista hammassäryistä kärsinyt vähävarainen brittimies ryhtyi itse itsensä hammalääkäriksi ja kiskoi yläleuastaan 13 hammasta säästyäkseen vaivoilta. Nyt mies tarvitsee hammaslääkäriä korvaavan purukaluston hankkimiseksi.

Yorkshiressa asuvalla entisellä sotilaalla Ian Boyntonilla ei ollut varaa yksityiseen hammashoitoon. Julkiselta puolelta hän ei kertomansa mukaan löytänyt kahdeksaan vuoteen ns. NHS-hammalääkäriä (National Health Service), vaikka pyrki 30 lääkärin pakeille. Edellisen kerran mies oli tarkistuttanut hampaansa armeijan lääkärillä vuonna 2003.

Boynton kertoo Daily Mail-lehdessä kipujen alkaneen etuhampaasta, joka lisäksi oli työntynyt ulommas kuin muut hampaat.

- Päädyin lopulta siihen, että hammas on saatava pois. Niinpä vedin sen irti pihdeillä. Hämmästyttävää kyllä, se ei sattunut läheskään niin paljon kuin voisi kuvitella, Boynton tilittää.

Kahden viimeksi kuluneen vuoden aikana mies on tohtoroinut itseään lisää. Hän on itse repinyt yläleuastaan irti kaikkiaan 13 hammasta: poskihampaat, etuhampaat ja kulmahampaat. Vain kaksi jyrsintä on enää jäljellä.

Nyt Boynton on lopulta löytänyt myös hammaslääkärin.

- En enää kärsi kivuista, mutta tarvitsen lääkärin apua, koska syöminen tuottaa ongelmia. Vaikka kykeninkin itse repimään hampaitani, tekohampaita en sentään vielä osaa valmistaa, Boynton kertoo.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake