PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Ulkomaat 

Reput ajokorttikokeessa 771 kertaa

IKK, 5.2.2009


Yrittänyttä ei laiteta, lienee 68-vuotiaan korealaismummon motto. Hän on pompannut autokoulun kirjallisessa kokeessa jo 771 kertaa, mutta aikoo tenttiä kokeen niin monta kertaa kuin tarvitaan, saadakseen ajokortin.

Etelä-Korean Jeonjussa asuva Cha-niminen vanhus työskentelee edelleen. Hän myy ovelta ovelle ruokaa ja taloustarvikkeita. Työssä auttaisi kovasti, jos tavarat voisi kuljettaa autolla, mutta Challa ei ole ajokorttia.

Helpottaakseen työtään Cha on yrittänyt läpäistä teoriakokeen, siinä kuitenkaan vielä onnistumatta. Vuodesta 2005 lähtien hän on osallistunut likimain jokaisena arkena kokeeseen. Viime maanantaina hän "pomppasi" 771:nnen kerran, The Korea Times kertoo.

Paikallisen käytännön mukaan teoriakokeesta voi saada maksimissaan 100 pistettä ja kokeen läpäiseminen edellyttää vähintään 60 pistettä tuovaa suoritusta. Cha-mummo on parhaimmillaankin yltänyt vain 50 pisteeseen.

Ajokorttikokeesta vastaava Choi Yong-Cheol arvelee, että kyseessä on maailmanennätys. Hän veikkaa, että Cha osallistuu kokeeseen kohta uudelleen, vaikka muori on poliisin arvion mukaan jo tähän mennessä käyttänyt noin 15 000 euroa ajokortin suorittamiseen vaadittaviin kokeisiin.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake