PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Ulkomaat 

Cosa Nostra satsaa tuulivoimaan

IA, 17.2.2009


Sisilian mafiapomot ovat satsanneet myös vaihtoehtoisiin energialähteisiin, käy ilmi mafianvastaisten viranomaisten tutkimuksista. Satojen miljoonien bisneksen taustalla on häärinyt Cosa Nostran superpomo Matteo Messina Denaro.

Sanomalehti Corriere della Sera kertoo tiistaina verkkoversiossaan, että kahdeksan poliitikkoa, rakennusyrittäjää ja mafiosoa on pidätetty tuulivoimalahankkeisiin liittyneistä epäselvyyksistä.

Mafia on ollut mukana niin sanottujen tuulipuistojen rakennushankkeissa Maza del Vallossa Trapanin provinssissa Sisiliassa, jotka ovat saaneet muun muassa huomattavaa julkista tukea. Cosa Nostra on kontrolloinut kohteiden maansiirto- ja rakennustöitä sekä ohjaillut julkisia varoja itselleen poliitikkojen ja yrittäjien välityksellä.

Yksi Cosa Nostran korkeimmista päälliköistä, kohta 20 vuotta viranomaisia piileskellyt Trapanin provinssin mafiajohtaja Matteo Messina Denaro. on ohjaillut mafian tuulivoimatoimia muun muassa 66-vuotiaan Giovan Battista Agaten avulla, joka on kuuluisan mafiapäällikkö Mariano Agaten veli. Mariano Agate istui aikoinaan Cosa Nostraa hallitsevan komission jäsenenä.

Tutkimuksen jäljet johtavat myös Pohjois-Italiaan Trentoon ja Bolzanoon, mistä kotoisin olevat yritykset ovat urakoineet Trapanin provinssissa. Hämäräpuuhien jäljille mafianvastainen virasto DDA pääsi puhelinkuuntelun avulla.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake