PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Ulkomaat 

Ruotsalaispalvelimelta vietiin 144 000 käyttäjän tiedot

IKK, 17.2.2009


Hintavertailuja tarjoavalta ruotsalaispalvelimelta on tiettävästi anastettu 144 000 käyttäjän tiedot salasanoineen. Ongelma paisuu, mikäli palvelun asiakkailla on sama käyttäjätunnus ja salasana myös muihin palveluihin.

Ruotsalainen prisjakt.nu -sivusto hakkeroitiin viime perjantaina. Palvelussa asiakkaat voivat vertailla tuotteita ja niiden hintoja ostopäätösten tueksi. Käyttäjätunnuksilla ja salasanoilla pääsee myös sivuston keskustelufoorumiin sekä muihin yksilöllisiin palveluihin.

Tunkeutujista ei toistaiseksi ole selvyyttä. prisjakt.nu -sivuilla hakkerit voivat tuottaa anastamillaan käyttäjätunnuksilla harmia, mutta eivät varsinaisesti taloudellista vahinkoa. Sivuston asiakkaiden nimissä he saattavat tuottaa sivuille aineistoa, josta oikeat asiakkaat eivät ole vastuussa.

Palvelusta vastaavan Prisjakts-yrityksen toimitusjohtaja Jonas Bonde myöntää Svenska Dagbladetin verkkoversiossa, että ongelma voi kuitenkin paisua, mikäli heidän asiakkaansa käyttävät samaa käyttäjätunnusta ja salasanaa jossakin toisessa palvelussa.

- Jos salasana on helppo, esimerkiksi "mamma", sen murtamiseen ei kulu aikaa sekuntiakaan, Bonde sanoo.

prisjakt.nu kehottaa nyt asiakkaitaan vaihtamaan salasanansa. Kaikkiaan sivustolla on 488 000 yksittäistä asiakasta ja sivulatauksia yrityksen palvelimelta tehdään viikossa yli viisi miljoonaa.

Lähde: Svenska Dagbladet

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake