PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Ulkomaat 

Facebook ja MySpace yhä suositumpia deittimestoja

IA, 27.2.2009


Sosiaaliset nettisaitit kuten Facebook, MySpace ja Friends Reunited ovat ohittamassa ainakin Britanniassa pubit ja ravintolat deittailupaikkoina, kertoo nettimarkkinointiyhtiö www.OnePoll.com.

The Telegraph-lehden siteeraaman selvityksen mukaan joka neljäs britti seurustelee tai on seurustellut henkilön kanssa, jonka hän on tavannut ns. sosiaalisilla saiteilla. Peräti yli kolmannes puolestaan on ollut niiden kautta yhteydessä entiseen rakastettuunsa.

Joka kymmenes puolestaan on mennyt askelta pidemmälle ja on harrastanut seksiä nettituttavuuden kanssa.

Kolmelle tuhannelle 20-40-vuotiaalle käyttäjälle tehdyn kyselyn mukaan melkein puolet (46 %) pitää helpompana tutustua vastakkaiseen sukupuoleen netin kuin fyysisen kontaktin kautta. Yli puolet (57 %) piti kommunikointia netissä potentiaalisen partnerin kanssa parempana kuin livenä. vastanneista 39 prosenttia piti netissä tutustumista hyvänä asiana ennen todellista tapaamista.

Lähes kolmannes oli myös sitä mieltä, että kuhertelu netissä säästää aikaa kumppanin löytämisessä, ja 44 prosentin mielestä deittailu netin kautta on "makeampaa" kuin perinteisillä metodeilla. Tämä selittänee tutkimuksen mukaan myös sen, miksi yli neljännes haastatelluista ripustaa nettiin mahdollisimman kauniita kuvia itsestään siinä toivossa, että joku hänen profiilistaan kiinnostuu.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake