PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Ulkomaat 

Chicago haluaa säästää joukkoliikenteessä

Mummot ja papat menettämässä vapaaliput

EH, 27.2.2009


Yhdysvaltain paha talouslama heijastuu saavutettuihin etuihin Ohiossa, missä seniorikansalaisten vapaalippuoikeus julkisessa liikenteessä ollaan lopettamassa. Kuvernööri Rod Blagojevichin esitys on parhaillaan osavaltion lainsäätäjien käsittelyssä.

Chicagossa 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat ovat saaneet ilmaiset matkat julkisessa liikenteessä, minkä edun hinnaksi liikenneyhtiöt ovat arvioineet tänä vuonna 58 miljoonaa dollaria.

Jotkut poliittiset päättäjät Springfieldissä haluavat järjestelmän, jossa vai todella varattomat saavat matkustaa ilmaiseksi busseissa ja junissa.

Blagojevichin ehdotusta tukeva republikaani Suzanne Bassi rajoittaisi vapaamatkat niille, jotka mahtuvat osavaltion määrittämän köyhyysrajan ajapuolelle. Ilmaismatkat tulisivat vain köyhille ja vammaisille, muut seniorikansalaiset saisivat alennusta tai puoli-ilmaisia matkoja.

Vaikka Bassi on republikaani demokraattivoittoisessa kongressissa, alahuoneen joukkoliikennekomitean puheenjohtaja Julie Hamos, demokraatti, uskoo, että esityksellä on merkittävästi tukea yli puoluerajojen.

Lähde: Chicago Tribune

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake