PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Ulkomaat 

Vatikaani sponsoroi Darwin-konferenssia

EH, 3.3.2009


Euroopan katolilainen kääpiövaltio Vatikaani antaa taloudellista tukea kokoukselle, jossa juhlitaan 150-vuotiasta Charles Darwinin klassikkokirjaa Lajien synty. Kokouksen teemana on evoluution ja luomisopin yhteensopivuus. Viisipäiväinen kokous alkoi tiistaina.

Kyseinen kokous on toinen erillisistä kansainvälisistä konferensseista, joita Vatikaani tänä vuonna sponsoroi. Siinä otetaan uuteen tarkasteluun kahden tiedemiehen, Galileon (alakuva) ja Charles Darwinin työ. Heidän vallankumoukselliset ajatuksensa ovat haastaneet uskonnon.

Rooman arvovaltaisessa Pontificalin gregoriaanisessa yliopistossa järjestettävä konferenssi kokoaa tiedemiehiä, filosofeja ja teologeja ympäri maapalloa väittelemään Darwinin evoluutioteorian ja katolisen kirkon opin yhteensopivuudesta.

Kristilliset kirkot ovat pitkään suhtautuneet vihamielisesti Darwiniin, koska hänen teoriansa sotii kristillistä luomisteoriaa vastaan.

Katolinen kirkko ei ole kuitenkaan koskaan tuominnut Darwinia, kun taas Galileon se tuomitsi ja vaiensi. Paavi Johannes Paavali II on sanonut, että evoluutio on "enemmän kuin hypoteesi". Kuitenkin vielä vuonna 2006 johtava katolinen kardinaali, Wienin Christoff Schoenborn, paavi Benedictus XVI:n oppilas ja ystävä sai aikaan liikehdintää väittämällä, että Darwinin teoria luonnon valinnasta oli ristiriidassa kristinuskon kanssa.

Lähde: BBC

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake