PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Ulkomaat 

Puheen ennakkotiedot kertovat suuresta talousoptimismista

Gordon Brown vakuuttaa Yhdysvalloissa Euroopan ystävyyttä

EH, 4.3.2009


Iso-Britannian pääministeri Gordon Brown toivoo Yhdysvaltojen välttävän protektionismia ja tekevän yhteistyötä "ystävänsä" Euroopan ja muunkin maailman kanssa talouskriisin voittamiseksi. Brown tulee piirtämään taloudesta optimistisen kuvan.

USA:n kongressille keskiviikkona puhuva Brown toivoo, ettei Yhdysvallat käänny sisään päin, koska hänen mielestään globaalikriisi voidaan ohittaa vain "tarttumalla hetkeen" ja turvautumalla kansainväliseen yhteistyöhön.

Brown yrittää puhua koko Euroopan Unionin puolesta, kun hän sanoo, että ensi kerran miesmuistiin koko alue haluaa yhteisvoimin tehdä työtä Amerikan kanssa.

Pääministeri yrittää lähentää transatlanttisia suhteita Irakin sodan takia erityisesti Ranskan ja Saksan kanssa syntyneen eripuran jälkeen. Hän sanoo, että "Ei ole vanhaa tai uutta Eurooppaa: on vain teidän ystävänne Eurooppa”.

Brownin odotetaan myös ennustavan maailman talouden volyymin kaksinkertaistumista seuraavien kahden vuosikymmenen aikana. Hänen visiossaan bisnesmahdollisuudet kasvavat huomattavasti, vauraus lisääntyy ja tulot nousevat. Varallisuus kaksinkertaistuu ja keskiluokan tulot ja työmahdollisuudet lisääntyvät niin ettei maailma ole sellaista ennen nähnyt, hän sanoo.

-Meillä pitäisi olla luottamusta siihen, että voimme tarttua edessä oleviin tilaisuuksiin ja saada tulevaisuuden toimimaan meidän hyväksemme, sanoo Brown.

Kansainvälisestä yhteistyöstä Brown antaa kunniaa Yhdysvalloille, joka "vuosisadan ajan on kantanut hartioillaan suurinta kaikista velvollisuuksista: työtä muun maailman kanssa ja sen hyväksi".

-Ja sallikaa minun kertoa teille, että nyt enemmän kuin koskaan muu maailma haluaa tehdä työtä teidän rinnallanne, hän sanoo.

Brown vakuuttaa myös, että Euroopassa on nyt miesmuistiin amerikkalaismielisin johtajisto.

Lähde: Times online

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake