PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Ulkomaat 

Lomissa, isoissa hankinnoissa ja ja ulkona syömisessä säästetään

Amerikkalaiset kiristävät kukkaronnyörejään

EH, 5.3.2009


Amerikkalaiset ottavat lusikan kauniiseen käteen talouslaman edessä. Uusi tutkimus kertoo, että 39 prosenttia tinkii lomasuunnitelmista, 40 prosenttia siirtää isompia hankintoja ja 40 prosenttia ostaa vähemmän tai halvempaa ruokaa.

Kaksi kolmesta tutkitusta ilmoittaa jo pihistäneensä viihde-, virkistykseen ja ravintolakäynteihin käytettyssä rahassa viime vuonna, kertoo tutkimuslaitos Zogbyn uusi kysely.

Huvituksista säästäminen ei koske vain köyhiä: noin 70 prosenttia kotitalouksista - myös yli 100 000 dollarin tuloluokassa – ilmoittaa höylänneensä ravintola- ja virkistysmenoista viimeisen vuoden aikana.

Nuoret aikuiset ovat kuitenkin suurin säästäjäryhmä: 76 prosenttia 18-29-vuotiaista käyttää entistä vähemmän virkistykseen, kun 65 täyttäneistä säästää vain runsas puolet.

Isot ostot jäihin

Perheiden virkistysbudjetit ovat supistuneet eniten, mutta 40 prosenttia sanoi myös rajoittaneensa tai luopuneensa lomasuunnitelmistaan. Saman verran vastanneista oli lykännyt suurta hankintaa, kuten auton, viihde-elektroniikan tai tietokoneen ostoa.

Zogbyn tutkimus kattoi 1,474 vastaajaa ympäri Yhdysvaltoja. Se tehtiin helmikuun lopulla ja virhemarginaali oli +/- 2,6 prosenttiyksikköä.

Lähde: Zogby

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake