PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Ulkomaat 

Medvedev kelpaa venäläisille

EH, 10.3.2009


Lähes kolme neljästä venäläisestä kannattaa vahvasti maan nykyistä presidenttiä, kertoo tuore venäläistutkimus. Presidentti Dmitri Medvedeviä ei yli 80 prosenttia vaihtaisi, vaikka heitä pyydettäisiin äänestämään uudestaan.

Yleisvenäläisen mielipidetutkimuskeskuksen (VTsIOM) mukaan luottamus Medvedeviin on kasvanut 56 prosentista vuonna 2006 tämän vuoden 73:een prosenttiin. Vain 16 prosenttia mittaukseen osallistuneista ei luottanut istuvaan presidenttiin, useimmat olivat oppositiota edustavan kommunistipuolueen (KPRF) ja äärikansallisen LDPR-puolueen kannattajia.

Medvedeviä arvostelleet syyttivät häntä "tehottomuudesta" ja "lupausten pettämisestä" (30 prosenttia). Toinen syy oli "suurempi luottamuksen taso" pääministeri Vladimir Putinia kohtaan (28 prosenttia).

Vastaajat arvostivat presidentin arvomaailmassa, että hän synnyttää uudelleen Venäjän ja palauttaa sen arvovallan maailmassa (14 prosenttia) ja nostaa maan elintasoa (13 prosenttia). 11 prosenttia mainitsi Medvedevin sosiaalipolitiikan.

Muita presidentin ajamia myönteisiä tavoitteita olivat vastaajien mielestä demokraattiset arvot (kuusi prosenttia) ja korruption vastainen toiminta (kolme prosenttia).

Tasan puolet vastaajista ei pystynyt sanomaan, mitkä ovat Medvedevin keskeiset arvot.

Tutkimus tehtiin 21.-22.2. sekä 28.2. ja 1.3. Kaikkiaan 1600 venäläistä haastateltiin 140 kaupungissa ja kylässä. Tutkimuksen virhemarginaali on alle 3,4 prosenttia.

Lähde: RIA Novosti

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake