PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Ulkomaat 

Alabaman tappajalla oli kostolista

EH, 12.3.2009


Alabamassa 10 ihmistä tappaneella miehellä oli ongelmallinen työhistoria. Hänellä oli ollut vaihtuvia työsuhteita ja hän jätti jälkeensä luettelon työnantajista ja työtovereista, jotka olivat hänen mielessään tehneet hänelle vääryyttä, kertoivat viranomaiset.

Michael McLendonin (kuvassa) kotoa löytyneessä listassa oli muun muassa metalliverstas, josta hänet oli pakotettu eroamaan vuosia sitten ja jonne hän tappokierroksensa päätettyään tuli tekemään itsemurhan tiistaina, kertoi aluesyyttäjä Gary McAliley.

Listalla olivat myös makkaratehdas, josta hän äkkiä viime viikolla otti lopputilin ja kanala, joka oli erottanut hänen äitinsä. Myös työtoverien ja häntä väärin kohdelleiden nimiä löytyi listalta.

Tutkijat eivät ole esittäneet selityksiä, miksi McLendon, 28, tappoi sukulaisia ja muita, joita ei ollut listalla, kun hän tulitti ihmisiä tapporetkellään kahdessa piirikunnassa lähellä Floridan osavaltion rajaa.

Mies aloitti kolmella eteläisen Alabaman asuinalueella polttamalla aluksi kotinsa ja päätyen Reliable Metals-yhtiöön, jossa hän oli töissä vuoteen 2003 asti ja jonne hänen elämänsä päättyi oman käden kautta.

McAlileyn mukaan McLendon oli suunnitellut lisää väkivallan tekoja Pilgrim Pride-tehtaalla Enterprisessa, missä hänen äitinsä työskenteli ja paikassa, jossa hän lopulta luopui, Kelly Foodsissa Elbassa.

Tutkijoiden mukaan McLendon oli "jonkin verran masentunut työöasioista", mutta he eivät usko surmantöiden johtuneen työongelmista. Mitään yhtä syytä ei ole löytynyt.

McLendon sytytti kotinsa tuleen, tappoi viisi sukulaistaan ja viisi sivullista ja itsensä. Koko tapahtumaketju oli ohi tunnin sisällä. Miehellä oli kaikkiaan neljä asetta: kaksi kivääriä, haulikko ja 38 kaliberin pistooli. Hän saattoi suunnitella suurempaa verilöylyä kuin lopultakin ehti tehdä, uskovat tutkijat.

Lähde: Detroit News

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake