PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Ulkomaat 

Palermolainen mafiapomo pidätettiin Ranskassa

ILKKA AHTOKIVI, 12.3.2009


Yksi Sisilian mafian, Cosa Nostran, päälliköistä on pidätetty Etelä-Ranskassa, kertoo Italian valtiollinen televisioyhtiö RAI.

Palermolainen Salvatore Adelfio, 42, pidätettiin lähellä Ranskan ja Espanjan rajaa Perthusin kaupungissa jo tiistaina, mutta poliisi kertoi asiasta vasta torstaina.

Adelfio johtaa Villagrazia-Santa Maria del Gesùn mafiaperhettä, joka on yksi suurimmista Palermon Cosa Nostran perheistä. Mafiapomo on pakoillut poliisia viime vuoden helmikuusta lähtien. Ensimmäisen kerran hänet pidätettiin epäiltynä huumekaupasta ja kuulumisesta rikollisjärjestöön vuonna 1997.

Italian ja Espanjan poliisit pääsivät Adelfion jäljille jo kuukausia sitten Torremolinoksessa, jossa hänellä oli asunto. Hänen kuitenkin onnistui tuolloin paeta, mutta poliisi pääsi uudelleen hänen kannoilleen. Tutkimukset liittyivät Cosa Nostran yhteyksiin muun muassa Gambinon mafiaperheeseen New Yorkissa, johon Villagrazia-Santa Maria del Gesùn perheellä on ollut vuosikymmenien siteet.

Adelfio on sukua mafiapäällikkö Carlo Grecolle, joka istui mafian johtoelimessä komissiossa. Tämä oli päättämässä mm. europarlamentaarikko Salvo Liman sekä tuomari Giovanni Falconen ja tuomari Paolo Borsellinon murhista, jotka kaikki tapahtuivat vuonna 1992. Greco, samoin kuin toinen Santa Maria del Gesùn pomo ja Cosa Nostran komission jäsen Pietro Aglieri istuvat useampaa elinkautista tuomiota.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake