PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Ulkomaat 

Itävallan hirviöisä vakuuttaa oikeudessa olleensa hyvä isä

EH, 16.3.2009


Itävallassa alkaa tänään oikeudenkäynti, joka kääntää ainakin Euroopan katseet sinne tämän karmean perhetragedian takia. Josef Fritzl, isä, joka piti tytärtään vankina talon kellarityrmässä, raiskasi ja siitti tälle seitsemän lasta, vastaa teoistaan oikeuden edessä. Frizl on kertonut aikovansa tunnustaa syyllisyytensä, mutta vetoaa siihen, ettei ollut huono isä.

Ennakkotietojen mukaan 74-vuotias insinööri tunnustaa raiskaukset, mutta kiistää murhanneensa yhtä lapsista, joka kuoli pienenä. Hän väittänee oikeudessa olleensa joissakin suhteissa hyvä isä siittämilleen lapsille, joita hän piti vankina ikkunattomassa bunkkerissa. Osa oli Fritzlin ja tämän vaimon kasvatettavana.

Viisi päivää kestävän kohuoikeudenkäynnin ajaksi Frizlin perhe on tällä viikolla julkisuudelta suojassa psykiatrisessa klinikassa.

Fritzliä syytetään silloin 18-vuotiaan tyttärensä Elisabethin vangitsemisesta 24 vuodeksi ikkunattomaan kellariin, raiskaamisesta keskimäärin kolmasti viikossa, seitsemän lapsen siittämisestä ja yhden lapsen kuoleman aiheuttamisesta.

Hänen puolustuksensa keskittyy painottamaan, että mies oli joissakin suhteissa hyvä isä lapsilleen, jotka elivät hänen rakentamassaan bunkkerissa.

Hirveitä tapahtumia nykyaikaisessa Euroopassa

Itävallan 2000-luvun häpeällisiä tapahtumia valottava oikeudenkäynti jättää varjoon jopa maan aiemman kidnappausskandaalin kahdeksan vuotta sitten, kun koulutyttö Natasha Kampusch kaapattiin koulumatkalla ja joutui vangiksi yli kahdeksaksi vuodeksi Wienin esikaupunkiin.

Tutkinnassa on käynyt ilmi kuvottavia yksityiskohtia muun muassa, että isä oli pitänyt vangittua tyttöään aluksi kahlittuna sängyn pylvääseen.

Nyt 43-vuotiaalle Elisabeth Fritzlille on annettu uusi henkilöllisyys ja koti toisella paikkakunnalla Itävallassa, missä hän asuu nuorimman lapsensa, kuusivuotiaan Felixin kanssa.

Lähde: Times online, arkistot

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake