PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Ulkomaat 

Georgian sota paljasti puutteita

Venäjä ilmoitti nostavansa taisteluvalmiuttaan

EH, 17.3.2009


Venäjän presidentti Dimitri Medvedev ilmoitti tiistaina, että Venäjä aloittaa täyden uudelleenvarusteluohjelman vuodesta 2011. Ohjelma tähtää presidentin mukaan kasvattamaan venäläisjoukkojen, ennen kaikkea strategisten ydinasejoukkojen taisteluvalmiutta. Päätöksen perusteluiksi hän esitti Naton toiminnan Venäjän rajoilla sekä alueelliset konfliktit.

Viime vuonna Venäjä esitteli suunnitelmiaan lisätä asevoimiensa budjettia seuraavan kahden vuoden aikana. Suunnitelmissa on käyttää lähes 140 miljardia dollaria asehankintoihin vuoteen 2011 mennessä.

Venäjä on viime vuosina käyttää osan nousseista öljytuloistaan sotilaallisiin menoihin, mutta nyt öljyn maailmanmarkkinahinta on pudonnut alle puoleen viime vuoden tasosta.

Vanhentunut kalusto

Ensimmäisessä puheessaan armeijan ylipäällikkönä puolustusministeriön kokouksessa Medvedev sanoi, että huomattavia summia ollaan kanavoimassa asehankintoihin ja kaluston modernisointiin.

- Tämän päivän rahaongelmista huolimatta nämä summat jäävät kutakuinkin suunnitellulle tasolle, hän lupasi.

Asiantuntijoiden mukaan lyhyt sota Georgiassa paljasti ongelmia, jotka johtuivat vanhentuneesta kalustosta ja menetelmistä. Ne kovensivat vaatimuksia uudistuksista.

Lähde: BBC

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake