Brax ehdolle vihreiden puheenjohtajaksiVihreän liiton puheenjohtajuudesta kilpailee kesäkuun liittokokouksessa ainakin kaksi ehdokasta. Nykyinen puheenjohtaja Tuija Brax ilmoitti torstaina vastanneensa myönteisesti pyyntöihin asettua ehdolle toiselle kaudelle. Toisena ehdolla on Satu Hassi.


Jokin aika sitten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Satu Hassi ilmoitti suostuvansa asettumaan puheenjohtajaehdokkaaksi. Hassi on niiden vihreiden ehdokas, jotka eivät ole olleet tyytyväisiä Braxiin aatteellisena johtajana.

- Päätös asettua ehdolle ei ollut helppo kaksi vuotta sitten eikä nytkään. Perheeni tarvitsee minua ja minä perhettäni, joten jatkossakaan en voi olla liiton käytettävissä ympäri vuorokauden ja viikon.

- Olen kuitenkin tullut valituksi eduskuntaan tehtävään, johon ei saa äitiyslomansijaista, joten olemme mieheni kanssa päätyneet joka tapauksessa siihen, että palaan töihin kesäloman jälkeen, hän perusteli päätöstään.

Brax sanoo monipuolistaneensa teemoja

Brax sanoi pyrkineensä kuluneiden kahden vuoden aikana monipuolistamaan vihreän politiikan aihepiiriä nostamalla ympäristöteemojen rinnalle muitakin tulevaisuusaiheita.

Näitä ovat mm. epätyypillisten työsuhteiden ongelmat, työn jakamisen ja palveluelinkeinojen mahdollisuudet sekä nuorten ja lapsiperheiden asiat.
- Tämä työ on vielä kesken ja katson sen jatkamisen tärkeäksi seuraaviin vaaleihin asti.

Puoluesihteeri vaihtuu varmasti

Vihreän liiton puoluesihteeri vaihtuu liittokokouksessa joka tapauksessa. Sirpa Kuronen ilmoitti taannoin, ettei hän ole enää käytettävissä toiselle kaudelle. Puoluesihteeriehdokkaina on julkisuudessa mainittu jo puolueen järjestösihteeri Hannele Lehtikuusi ja vihreiden entinen vaalipäällikkö Ari Heikkinen.

Joensuun seudun vihreät esittää filosofian kandidaatti Marjo Hämäläistä, 50, puolueen varapuheenjohtajaksi. Hämäläinen on ollut mukana Vihreän liiton toiminnassa seitsemän vuotta ja muun muassa kuulunut sen hallitukseen.

STT-IA
25.4.1997


POLITIIKKA -SIVULLE