OPH vastaa Oulun raksalaisilleOpetusministeri Olli-Pekka Heinonen vastaa jälkikäteen Oulun yliopiston rakentamistekniikan opiskelijoiden kysymykseen. Seuraavan kerran Verkkouutisten on line -kyselytunnilla on valtiovarainministeri Sauli Niinistö 14.5. kello 11.00-12.00.

”Kiitos kysymyksestä Verkkouutisten kyselytunnilla, johon en silloin kuitenkaan kyennyt vastaamaan. Siksi tässä on nyt vastaus.

Opetusministeriön päätöstä ylemmän korkeakoulututkinnon opintotuen enimmäisajan pidentämisen perusteista on tarkoitus muuttaa tarvittaessa opintotukiasiain neuvottelukunnan edellyttämällä tavalla.

Neuvottelukunta totesi, että opintotukiaikaa pidentävänä syynä tulisi pitää myös esimerkiksi Oulun yliopiston rakentamistekniikan koulutusohjelman lakkauttamista niiden opiskelijoiden osalta, jotka lakkauttamisen johdosta joutuvat vaihtamaan korkeakoulua ja/tai koulutusohjelmaa, koska vaihtaminen saattaa aiheuttaa opintojen viivästymistä.

Pidentäminen on perusteltua myös siksi, että koulutusohjelma on lakkautettu opetusministeriön tekemällä rakenteelliseen kehittämiseen tähtäävällä päätöksellä, johon opiskelijat eivät ole voineet etukäteen varautua."

Ystävällisin terveisin
OLLI-PEKKA HEINONEN
25.4.1997


POLITIIKKA -SIVULLE