Niinistö asettuu ehdokkaaksi HelsingissäKokoomuksen puheenjohtaja valtiovarainministeri Sauli Niinistö asettuu seuraavissa eduskuntavaaleissa ehdokkaaksi Helsingissä. Niinistö on myös valmis jatkamaan Kokoomuksen puheenjohtajana.


Valtionvarainministeri Sauli Niinistö on päättänyt asettua seuraavissa eduskuntavaaleissa ehdokkaaksi Helsingin vaalipiirissä.

Niinistö ilmoitti tiistaina kannastaan Salossa kokoomuksen piirikokouksessa. Niinistö sanoi ottavansa ehdokkuutensa Helsingissä haasteellisena pääministerivaalina. Samassa vaalipiirissä kisaavat myös Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Paavo Lipponen ja Keskustan puheenjohtaja Esko Aho.

Niinistö sanoi, että hän ottaa Helsinkiin siirtymisen haasteena, jonka ovat heittäneet pääministeri Paavo Lipponen ja oppositiojohtaja Esko Aho.
- Meillä kokoomuksessa ei ole tapana olla vastaamatta haasteisiin.

Niinistö on valittu aikaisemmin kansanedustajaksi Turun eteläisestä vaalipiiristä.

Nuutti Niinistö ehdolle

Niinistön poika Nuutti Niinistö ilmoitti tiistaina Salon kokoomuksen kevätkokouksessa, että hän puolestaan asettuu nyt kansanedustajaehdokkaaksi samaisessa Turun eteläisessä vaalipiirissä.

Sauli Niinistö kertoo lisäksi olevansa käytettävissä, kun kokoomus valitsee puheenjohtajan ensi vuonna puoluekokouksessaan.

Niinistö kertoi peruneensa aikaisemman kielteisen kantansa kokoomuksen puheenjohtajaksi mm., koska häntä on tiedusteltu EU:n demokraattisen unionin puheenjohtajaksi.
- Olen näyttänyt sillekin kysymykselle vihreää valoa. Siinä tehtävässä voi tehdä paljon kokoomuksen ja koko Suomen hyväksi.

STT-JHL
25.3.1998


POLITIIKKA -SIVULLE