Venäjän markkinoille pyrkiville yrityksille luotettavaa tietoaVenäjän markkinoille pyrkivän yrityksen ongelmana on edelleen luotettavan tiedon saanti venäläisestä yhteistyökumppanistaan.


Tiedon haaliminen monenkirjavista pienistä ja keskisuurista yrityksistä on työn ja tuskan takana. Suurien yritysten ja pankkien analysointiin keskittyneitä yrityksiä Venäjältä sen sijaan jo löytyy.

Suomalaisvenäläisessä omistuksessa oleva BPL Suomi-Finland on perustettu auttamaan lähinnä pk-yrityksiä taustatiedon hankinnassa.

BPL Suomi-Finlandin "takuumiehenä" Venäjällä on pietarilaisten kaupallisten pankkien yhdistys, joka on suositellut yhteisyritystä mm. Suomen eri pankeille ja pankkiyhdistykselle.

BPL Suomi-Finland nojaa tietonsa Pietarissa jo muutaman vuoden toimineen turvallisuusyrityksen BPL:n Venäjän ja IVY-maat kattavaan verkostoon. BPL:n asiakkaina ovat muun muassa useat Venäjällä toimivat länsimaiset liikepankit.

- BPL Suomi-Finlandilla on yhteistyökumppaneinaan kansainvälisen tason luotettavia tilintarkastajia, kirjanpitäjiä ja viranomaisyhteyksiä. Suomalaiset pankit eivät ole meidän asiakkaitamme, vaan lähinnä niiden asiakkaat, BPL Suomi-Finlandin suomalainen osakas varatuomari Raimo Kantola sanoo.

Rahoituslaitokset-yksikön (keskinen Itä-Eurooppa) Meritan johtaja Esa Teräväinen muistuttaa, ettei Meritalla ole yhteistyösopimusta tämän tapaisia palveluja tarjoavien yritysten kanssa.

Kun yritys haluaa etabloitua Venäjälle, Teräväinen on valmis suosittelemaan kaikkien mahdollisten tietolähteiden käyttöä.

- Meihin on otettu yhteyttä koska he tietävät, että pankki on yksi paikka, jossa näille markkinoille menevät yritykset käyvät keskustelemassa pankkiasioista. Jos asiakkaat kyselevät vaihtoehtoja selvittää venäläisen yhteistyökumppanin luottotietoja, niin yhtenä vaihtoehtona varmasti esitämme myös BPL Suomi-Finlandia, Teräväinen arvelee.

STT-IKK
2.7.1999


TALOUS-SIVULLE