Pekkarinen epäilee kokoomuksen yhteistyöhalujaKeskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarinen ei ole vakuuttunut kokoomuksen kasvaneesta innosta porvariyhteistyöhön. Hän mielestään porvarihallituksen esille nostaminen kuulostaa erityisen oudolta Ben Zyskowiczin (kok.) suusta.


- Hänen eleistään ja puheistaan oli heti vaalien jälkeen luettavissa, ettei porvarivaihtoehto ollut hänelle mikään vaihtoehto, vaan sinipunan jatkaminen, sanoi Pekkarinen.

Zyskowicz arvioi kokoomuksen ja keskustan varaan rakentuvaa hallitusta oikeutetuksi ja toimivaksi vaihtoehdoksi.

Pekkarinen arveli lauantaina kokoomuksen puoluekokouspaikan ulkopuolella Jyväskylässä, että porvarillisten puolueiden kannatuksen kasvun luomiin mahdollisuuksiin on tietysti tartuttava.

Hän epäili kuitenkin kokoomuksen nykyjohdon olevan hyvin paljon samoilla linjoilla Paavo Lipposen (sd.) aate- ja arvomaailman kanssa. Sen sijaan Lipposen ja Sauli Niinistön (kok.) takana olevat puolueet ovat paljon kauempana toisistaan kuin johtohenkilöt.

Pekkarinen ei jaksa uskoa myöskään sopuun porvarillisten puolueiden yhteisestä presidenttiehdokkaasta, jota on väläytelty kokoomuksen puoluekokouksessa. Näköpiirissä ei ole mitään siihen viittaavaa.

Hän uskoi presidentinvaalien ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon pääsevän porvariehdokkaan keräävän ns. porvarillisten äänestäjien enemmistön äänet.

Kaikki keskustalaiset tai kokoomuslaiset eivät kuitenkaan lähde tässäkään tilanteessa toista puoluetta edustavan ehdokkaan taakse. Pekkarinen näkee siitä huolimatta porvarillisella ehdokkaalla olevan tällä kertaa mahdollisuuksia päästä presidentiksi asti.

STT-IA
22.5.1999


POLITIIKKA -SIVULLE