Nuorille hampurilaista tai pizzaa, viisikymppisille käyvät hyvin pihvi ja leikkeleet
Mitä sapuskaa tilataan?
Ikä näyttää määräävän varsin pitkälle sen, mitä ravitsemusliikkeestä tilataan. Mitä nuorempi asiakas, sitä todennäköisemmin ruokana on hampurilainen tai pizza. Pihvien ja leikkeleiden suosio on suurimmillaan yli 50-vuotiaiden keskuudessa.
Tuore ravintolaruokailun trenditutkimus kertoo
myös, että suomalaiset syövät erilaisissa
ravitsemusliikkeissä entistä useammin.
Niiden
vastaajien osuus, jotka ilmoittavat, että heillä ei
lainkaan ole tapana käydä ulkona syömässä, on
nyt huomattavasti pienempi kuin aiempina
vuosina.
Hotelli- ja ravintolaliitto on teettänyt Suomen
Gallup Markkinatutkimuksella ravintolaruokailun
trenditutkimuksen. Siitä käy ilmi, että
ruokajuomina nautittiin useimmiten vettä,
virvoitusjuomaa tai maitoa.
Päivällisellä ja
ilta-aterialla olut nousi maidon ohi, mutta viiniä
juotiin lähinnä vain iltaisin.
Hampurilaista, pizzaa,
pihviä tai leikettä
Yleisimmät viimeksi ravintola-aterialla nautitut
pääruuat olivat kokolihapihvi tai -leike sekä pizza.
Niiden suosio näyttäisi kuitenkin olevan laskussa,
sillä molempien osuudet ovat vähentyneet
vuosikymmenen alkupuolen huippuluvuista.
Tänä vuonna tutkimuksessa oli ensi kertaa
mukana omana ryhmänään hampurilainen, joka
nousi heti kolmossijalle. Aiemmin
hampurilaisateriat ovat sisältyneet tutkimuksen
muu-ryhmään, jonka osuus nyt on vastaavasti
laskenut.
Tutkimukseen haastatelluista henkilöistä 26
prosenttia oli ruokaillut ravitsemusliikkeessä
vähintään kaksi kertaa kyselyä edeltävän kahden
viikon aikana. Yhden kerran oli ulkona syönyt 17
prosenttia vastaajista.
Niiden vastaajien määrä, joilla ei ole tapana
syödä ravitsemusliikkeissä lainkaan, on nyt
pudonnut viime vuosien liki 40 prosentista 25
prosenttiin.
Niiden vastaajien määrä, jotka eivät olleet
aterioineet ravintolassa viime kahden viikon
aikana, mutta jotka ilmoittivat kyllä aterioineensa
joskus aiemmin, nousi noin 20 prosentista 30
prosenttiin.
STT-IA
3.12.1999
Ajassa -sivulle
|