Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestys







Nuorille hampurilaista tai pizzaa, viisikymppisille käyvät hyvin pihvi ja leikkeleet

Mitä sapuskaa tilataan?



Ikä näyttää määräävän varsin pitkälle sen, mitä ravitsemusliikkeestä tilataan. Mitä nuorempi asiakas, sitä todennäköisemmin ruokana on hampurilainen tai pizza. Pihvien ja leikkeleiden suosio on suurimmillaan yli 50-vuotiaiden keskuudessa.


Tuore ravintolaruokailun trenditutkimus kertoo myös, että suomalaiset syövät erilaisissa ravitsemusliikkeissä entistä useammin.

Niiden vastaajien osuus, jotka ilmoittavat, että heillä ei lainkaan ole tapana käydä ulkona syömässä, on nyt huomattavasti pienempi kuin aiempina vuosina.

Hotelli- ja ravintolaliitto on teettänyt Suomen Gallup Markkinatutkimuksella ravintolaruokailun trenditutkimuksen. Siitä käy ilmi, että ruokajuomina nautittiin useimmiten vettä, virvoitusjuomaa tai maitoa.

Päivällisellä ja ilta-aterialla olut nousi maidon ohi, mutta viiniä juotiin lähinnä vain iltaisin.


Hampurilaista, pizzaa, pihviä tai leikettä

Yleisimmät viimeksi ravintola-aterialla nautitut pääruuat olivat kokolihapihvi tai -leike sekä pizza. Niiden suosio näyttäisi kuitenkin olevan laskussa, sillä molempien osuudet ovat vähentyneet vuosikymmenen alkupuolen huippuluvuista.

Tänä vuonna tutkimuksessa oli ensi kertaa mukana omana ryhmänään hampurilainen, joka nousi heti kolmossijalle. Aiemmin hampurilaisateriat ovat sisältyneet tutkimuksen muu-ryhmään, jonka osuus nyt on vastaavasti laskenut.

Tutkimukseen haastatelluista henkilöistä 26 prosenttia oli ruokaillut ravitsemusliikkeessä vähintään kaksi kertaa kyselyä edeltävän kahden viikon aikana. Yhden kerran oli ulkona syönyt 17 prosenttia vastaajista.

Niiden vastaajien määrä, joilla ei ole tapana syödä ravitsemusliikkeissä lainkaan, on nyt pudonnut viime vuosien liki 40 prosentista 25 prosenttiin.

Niiden vastaajien määrä, jotka eivät olleet aterioineet ravintolassa viime kahden viikon aikana, mutta jotka ilmoittivat kyllä aterioineensa joskus aiemmin, nousi noin 20 prosentista 30 prosenttiin.

STT-IA
3.12.1999


Ajassa -sivulle