Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestys







Marjapiirasia syksyiseen herkutteluun



Itse leivotut marjapiiraset ovat erinomaista tarjottavaa, sillä niitä on helppo tehdä, ja täytettä muuntamalla saa erilaista makeaa suuhunpantavaa.


Ohjeessa on käytetty vadelmia, mutta lisää makuvivahteita syntyy käyttämällä muita marjoja tai omenoita.

Piirasia voi tarjota kahvin tai teen kanssa, mutta yhtä hyvin ne sopivat syysillan juhlien jälkiruoaksi. Jos pöytään istahtaa laihduttaja tai diabeetikko, on kohteliasta tarjota makeannälkään sokeriton vaihtoehto.

Kuori:

  • 100 g vehnäjauhoja
  • 25 g mantelijauhetta
  • 2 rkl makeutusjauhetta
  • 50 g voita kuutioina
  • 1 munankeltuainen
  • 1-2 rkl vettä

Täyte:

  • 500 g vadelmia
  • 3-5 rkl makeutusjauhetta tai 1 1/2 tl nestemäistä
  • 2 tl perunajauhoja
  • 350 g marjoja survottuna

Mittaa kulhoon vehnäjauhot, makeutusjauhe ja voi. Sekoita murumaiseksi. Lisää munankeltuainen ja vesi. Vaivaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

Voitele pienet piirasvuoat. Painele taikina ohuesti vuokiin, myös reunoihin. Pistele haarukalla. Paista 180 asteessa 12-15 minuuttia.

Täyte: Purista vadelmat siivilän läpi kattilaan. Lisää makeutusaine ja perunajauhot. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Anna poreilla muutamia kertoja. Poista lämmöltä. Sekoita marjat vadelmaseokseen. Täytä piiraat ja tarjoile heti.

STT-IA
29.9.2000


Ajassa -sivulle