Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestys







Sijoitussidonnaisten vakuutusten raju kasvu jatkuu



Sijoitussidonnaisten henkivakuutusten määrä on lisääntynyt rajusti tämän vuoden aikana. Nyt niiden osuus kaikista säästöhenkivakuutuksista on jo kolmannes. Myös muu henkivakuuttaminen on lisääntynyt tuntuvasti.


Sijoitussidonnaisissa vakuutuksissa vakuutusmaksu tai osa siitä ohjataan vakuutetun määräämään sijoituskohteeseen. Se voi olla osake-, korko- tai yhdistelmärahasto. Myös rahastojen vaihtaminen on mahdollista.

Tammi-elokuussa sijoitussidonnaisten henkivakuutusten maksutulo kasvoi 185 prosenttia viime vuodesta. Tällä maksutuloa kertyi yhteensä lähes 3,9 miljardia markkaa.

Perinteinen henkivakuutus oli sekin 90 prosentin nousussa, millä sen maksutulo nousi lähes 7,3 miljardiin markkaan.

Henkivakuutusyhtiöiden maksutulo oli tuona aikana kaikkiaan 14,9 miljardia markkaa.

Henkilövakuutusjohtaja Tiina Hellgrén Vakuutusyhtiöiden keskusliitosta on vakuuttunut, että nousu jatkuu. Tätä hän perustelee vakuutussäästöjen suosiolla muualla. Lisäksi ihmisten vaurastuessa rahaa ohjautuu entistä enemmän myös vakuutussäästöihin.

Uusia kasvumahdollisuuksia tulee myös siitä, että kaikkialla ihmiset elävät entistä pidempään ja se tuo tarvetta uusille tuotteille.

- Tulevaisuuden riskien hallinta sisältää pelkän säästämisen lisäksi yhtä hyvin varautumista vanhuuteen, sairauteen ja kuolemaan kuin pitkään ikään, Hellgrén sanoi.


Kokonaisvarallisuudesta 10 prosentin siivu

Vaikka viimeaikainen nousu on ollut tuntuva, yhä edelleen henkilövakuutussäästöt ovat vain alle 10 prosenttia kotitalouksien kokonaisvarallisuudesta.

Kesäkuun lopussa kotitalouksien suurin varallisuuserä olivat osakkeet. Osakkeissa oli hieman päälle 43 prosenttia. Pankkitalletusten osuus oli runsaat 38 prosenttia.

Osakkeiden osuuden tuntuva nousu johtuu niiden hintojen kallistumisesta.

Kesäkuun lopussa kotitalouksien varallisuus oli lähes 630 miljardia markkaa.

STT-MH
3.11.2000


Talous -sivulle