Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysDigi-tv:tä kokeillaan raitiovaunussaHelsinkiläiset voivat tutustua digitaaliseen televisioon esittelyraitiovaunussa tiistaina ja keskiviikkona. Digitaalisen television kokeilun toteuttavat Digita ja Nokia.


Esittelyraitiovaunun digi-tv:ssä on litteä plasmanäyttö, josta koematkustajat katsoivat maanantaina Eurosportilta tulevaa lumilautailua. Toinen digikanavista, TV1, olisi lähettänyt samaan aikaan testikuvaa.

- Kahden kanavan lisäksi tilaa olisi myös interaktiivisille palveluille, Digita Oy:n toimitusjohtaja Pauli Heikkilä kertoi digi-tv:n esittelyraitiovaunussa.

Mediaväelle digi-tv:tä esittelevään seiskan raitiovaunuun eksyi tavallinen helsinkiläinen päiväkulkija, joka sai matkustaa vaunussa määränpäähänsä Hakaniemen torille.

- Kaikkea ne keksivätkin, eläkeläisnainen tuumi digitaalisesta televisiosta. Hän kertoi nauttivansa ratikassa ennen kaikkea ihmisten katselusta. Televisiota hän katsoo mieluiten kotonaan.

Esittelyvaunu ajaa tiistaina ja keskiviikkona noin kello 10.10-14.00 välisenä aikana.

Se kiertää Mäkelänkadun, Hämeentien, Kaisaniemenkadun ja Mannerheimintien kautta Messukeskuksesta Messukeskukseen.Vaunuun voi nousta Messukeskuksen, Hakaniemen ja Rautatientorin pysäkeiltä.


Kirjan tyyppinen prototyyppikin esittelyvaiheessa

Digita on Ylen entisestä jakelutekniikasta muodostettu yhtiö, joka vastaa radio- ja televisio-ohjelmien lähettämisestä Suomessa.

Heikkilä muistuttaa, että nykyinen tv-järjestelmä ei mahdollista edes siirrettävyyttä, mutta digi-tv:tä voidaan katsoa jopa kannettavana kirjan tyyppisenä versiona.

- Nokian kannettavan mediascreenin prototyyppiä esiteltiin Messukeskuksessa parhaillaan pidettävässä IST99 -konferenssissa Information Society Technology.

Digitaalinen televisiokaan ei näy ilman lähettimiä. Sen päälähetin sijaitsee Espoon radio- ja tv-asemalla Patokaskessa. Pieni täytelähetin on Santahaminassa. Digitaalisen television kokeilua jatketaan ensi vuoden syyskuuhun.

STT-IA
22.11.1999


Kotimaa -sivulle