Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Kotimaa


Nopeasti kehittyvä logistiikka uudistaa koulutusta

Monipuolistuva ja nopeasti muuttuva logistiikan kenttä asettaa uusia haasteita myös alan koulutukselle. Jyväskylässä kuljetustekniikan opetus alkoi jo 60-luvulla ja tänään ammattikorkeakoulun logistiikan koulutusohjelma on yksi alan edelläkävijä. Lappeenrannan teknillisessä korkeakoulussa panostetaan erityisesti idän kuljetuksiin.

Digi-tv:tä kokeillaan raitiovaunussa

Helsinkiläiset voivat tutustua digitaaliseen televisioon esittelyraitiovaunussa tiistaina ja keskiviikkona. Digitaalisen television kokeilun toteuttavat Digita ja Nokia.

Puolustusvoimien operaatiopäällikkö: Informaatiosota hämärtää rauhan rajoja

Puolustusvoimien operaatiopäällikön, kenraaliluutnantti Ilkka Hollon mukaan tietotekninen kehitys on hämärtänyt yhteiskunnallisten poikkeus- ja normaaliolojen rajaa.

Tietotekniikasta uusia välineitä omaehtoiseen terveydenhoitoon

Kehittyvä tietotekniikka tarjoaa nykyihmiselle uusia helppokäyttöisiä välineitä myös omaehtoiseen terveydenhoitoon ja hyvinvoinnin seuraamiseen. Esimerkiksi verenpaineesta tai diabeteksesta kärsivä voi niiden avulla olla aktiivinen oman hoitotiiminsä jäsen.

Työpaikkojen huumetestaus yleistymässä

- Työpaikkojen huumetestaukset ovat myös Suomessa yleistymässä, vaikka meillä ei ole asiasta mainintaa lainsäädännössä eikä testauskäytännön yksityiskohdista ole käyty riittävää keskustelua, toteaa professori Erkki Vuori Helsingin yliopiston oikeuslääketieteen laitoksesta.

Oikeusapua myös keskituloisille

Keskituloisten mahdollisuuksia saada oikeusapua esitetään parannettaviksi. Yleisen oikeusavun jatkokehittämistä selvittänyt toimikunta ehdottaa, että oikeusapuun oikeuttavia ylimpiä tulorajoja korotettaisiin selvästi.

Lapsen oikeuksien yleissopimus kymmenen vuotta

Maailman suosituin ihmisoikeussopimus täyttää kymmenen vuotta lauantaina 20. marraskuuta. Suomessa lapsen oikeuksien sopimus tuli voimaan vuonna 1991 laintasoisena säädöksenä.

Vanhempien väkivaltaisuus vie lapsen voimat

Omien vanhempiensa välistä väkivaltaa nähneellä lapsella on 3-9-kertainen riski tulla itse pahoinpitelijäksi, sanoo lontoolainen konsultoiva psykiatri Arnon Bentovim.

Suosikki tv-sarjoista haetaan aineksia sosiaalistumisprosessiin

X-files, Southpark, Ally McBeal - siinä muutama tv:n sarjaohjelma, joita varhaisnuoret katsovat. Jokaisella niistä on täytettävänään omanlaisensa rooli, josta saadaan polttoainetta kaveripiireissä käytävään keskusteluun ja nuoren omaan kasvuprosessiin.

Neekeri-, nekru- ja musta huora -nimittelyistä sakkoja

Helsingin hovioikeus tuomitsi varusmiespalvelusta suorittavan alikersantin kahdeksaan päiväsakkoon eli maksamaan 160 markkaa jääkärin neekeri-nimittelyistä.

Alle 35-vuotiaat uupuneimpia työssä

Ryhmätyö ja esimiesten tuki parantavat henkilöstön hyvinvointia ja sitä kautta yrityksen menestystä. Kiire ja yksitoikkoiset tehtävät vähentävät viihtymistä.

Suomi pudotti sosiaalimenojaan Pohjoismaista eniten

Suomi pudotti sosiaalimenojaan vuonna 1997 Pohjoismaista kaikkein eniten. Sosiaalimenot supistuivat Suomessa reaalisesti 0,8 prosenttia ja Tanskassa 0,5 prosenttia. Muissa Pohjoismaissa menot edelleen kasvoivat.

Koneiden "harmaa tuonti" lisääntyy EU-alueella

EU:n komissio on pyytänyt jäsenmaiden viranomaisia kiinnittämään huomiota niiden koneiden turvallisuuteen, joita tuodaan vapaakauppa-alueiden kautta Eurooppaan ohi virallisten maahantuojien. Koneet tulevat usein laittomasti EU-alueelle ja ne eivät aina täytä niille asetettuja teknisiä määräyksiä.

Kävely, marjastus ja mökkeily liikuttavat suomalaisia

Suomalaisten suosituimpia liikuntamuotoja ovat edelleen perinteitä puhkuvat kävely, uinti luonnon vesissä, marjastus ja sienestys. Asia selviää Luonnon virkistyskäytön valtakunnallisesta tutkimuksesta eli lyhyemmin LVVI-tutkimuksesta.

Sivun alkuun