Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Talous


Yhdysvaltain pörssikupla pullistuu

Yhdysvaltain keskuspankin viimeisen koronoston takana on huoli talouden tulevasta kehityksestä, vaikka inflaatio onkin pysynyt kurissa. Arvostelijoiden mukaan talous on kuitenkin jo ylikuumentunut, ja pörssikuplan puhkeaminen voi viedä maan lamaan.

Henkiyhtiö Suomi jatkanee itsenäisenä

Henkiyhtiö Suomi jatkaa mitä todennäköisimmin itsenäisenä yhtiönä. Yhtiö aikoo aloittaa uudelleen vakuutusten myynnin, heti kun yhteistyösopimus Pohjolan kanssa päättyy. Lopullisen päätöksen Suomen tulevaisuudesta tekee Suomen edustajisto ensi viikolla.

Polttoaineiden hinnan nousua halutaan padota veron alennuksilla

Vaatimukset polttoaineiden veron alentamiseksi kiihtyvät sitä mukaan, kun raakaöljyn maailman markkinahinta nousee. Polttoaineiden hinnasta valtaosa on veroa.

Paikallisuus on menestyvän paikallisradion valtti

Jos paikallisradio haluaa menestyä, sen kannattaa satsata nimenomaan paikallisuuteen. Parhaiten pärjäävät radiot panostavat oman alueen asioiden uutisointiin ja pitävät tiiviisti yhteyttä paikallisiin mainostajiin. Yhteistä menestyjille on lisäksi vahva ja toimintaan sitoutunut toimitusjohtaja.

Uudet sovellusalueet kasvattavat langatonta tiedonsiirtoa

Langaton, ajasta ja paikasta riippumaton tiedonsiirto GSM-verkossa kasvaa jatkuvasti. Kasvua nopeuttavat uudet, aikaisempaa nopeammat tiedonsiirtoteknologiat ja helppokäyttöisemmät palvelut sekä näiden hyödyntäminen uusilla sovellusalueilla.

Elektroninen sanomalehti ja päälle puettava tietokone kohta todellisuutta

Perinteisten kotitietokoneiden valtakausi tietotekniikassa alkaa olla ohi, uskoo IBM:n Personal Systems -yksikön tutkimusjohtaja Phil Hester. Tilalle on tulossa lukuisia erilaisia älykkäitä laitteita, jotka ovat yhteydessä toisiinsa langattomasti.

Neuvotteluja sähköisestä kaupankäynnistä jatketaan

Onko sähköinen kaupankäynti tavara- vai palvelukauppaa? Tämä on yksi niistä kysymyksistä, jotka Maailman kauppajärjestön WTO:n jäsenmaiden on ratkaistava neuvotteluissa sähköisen kaupan kansainvälisistä pelisäännöistä.

WTO on vapaan ja tasapuolisen maailmankaupan turvaaja

Maailman kauppajärjestön WTO:n kauppaministerit kokoontuvat marras-joulukuun vaihteessa Seattleen Yhdysvaltoihin WTO:n kolmanteen ministerikokoukseen. Kokouksen ainoana tehtävänä on päättää uuden maailmankaupan vapauttamiseen tähtäävän neuvottelukierroksen aloittamisesta.

Kiinalaiset pelkäävät työpaikkojensa puolesta

Kiinan ja Yhdysvaltain sopimus Kiinan liittymisestä Maailman kauppajärjestöön WTO:hon herättää kiinalaisissa pelkoa työpaikkojensa menettämisestä.

Palvelukaupan uudet neuvottelut alkavat ensi vuonna

Maailman kauppajärjestön WTO:n jäsenmaat aloittavat ensi vuonna uudet neuvottelut kansainvälisen palvelukaupan vapauttamisen jatkamisesta.

EU:n Lamy varoitti epäonnistumisesta WTO:ssa

EU:n kauppakomissaari Pascal Lamy varoitti maanantaina epäonnistumisesta Maailman kauppajärjestön WTO:n seuraavan neuvottelukierroksen käynnistämisessä.

OECD nosti kansainvälisen talouden ennusteita

Teollisuusmaiden talouskasvu on Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön OECD:n mukaan voimistunut viime kuukausina selvästi aiemmin ennakoitua enemmän.

OECD ennustaa kiihtyvää talouskasvua Suomelle

Suomen bruttokansantuotteen kasvuvauhti nopeutuu parin seuraavan vuoden aikana tuntuvasti ja kokonaistuotanto kasvaa selvästi yli neljän prosentin vauhtia, ennusti Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD tiistaina.

Yritysten suhdanneodotukset parantuneet selvästi

Yritysten suhdanneodotukset ovat vahvistuneet koko Euroopassa. Keskuskauppakamarin kyselyn mukaan kolmannes suomalaisyrityksistä odottaa ensi vuodelta tätä vuotta parempia näkymiä. Ainoastaan kuusi prosenttia arvioi suhdannenäkymiensä heikentyvän.

Elektroniikkateollisuuden kasvu tasaantuu Suomessa

Paperi- ja kemianteollisuuden tuotanto kääntyi syyskuussa selvään kasvuun, kertoo tilastokeskuksen tuore indeksi. Sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa sen sijaan kasvu näyttää alkusyksystä hidastuneen.

Viikon verovinkki

Viikon varrelta - kotimaan talousuutisia lyhyesti

Viikon varrelta - ulkomaisia talousuutisia lyhyesti

Sivun alkuun