Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysKeksijämessuilla magneettista mutaa, koirankenkiä...Europoliitikkojen ja -byrokraattien ohella Brysselissä voi törmätä värikkäämpäänkin väkeen. Vaihtoehtoinen elämänote esittäytyy "Rysälässä" etenkin vuotuisilla keksijämessuilla. Tällä kertaa alansa messuille saapui satoja neropatteja yhteensä 40 maasta.


Pelle Pelottoman ammattikunta todistaa kekkereillään, että keksijän aivot eivät lepää sen lopullisen heureka-oivalluksen jahdissa.

Muurari ja lasimestari Freddy Vandezande on varma, että keksijöiden tulevaisuus löytyy mudasta. Hänen oma hittikeksintönsä yhdistää mutaa ja magneettisia hiukkasia. Vandezande lupaa vaatimattomasti, että iholle siveltynä magneettimuta parantaa lähes kaikki kuviteltavissa olevat kivut ja säryt.

- Ei muuta kuin vedätte tätä mutaa päällenne, niin säryt häviävät seuraavaan päivään mennessä. Tämä on ihmeellistä, keksinnön isä vannoi uutistoimisto Reutersille.

Vandezande osoittaa omaavansa ainakin hitusen realismia: hän myöntää, että epäilevät tuomaat voivat hidastaa hänen neronleimauksensa voittokulkua.
- Keksintöni on niin yksinkertainen, että ihmiset eivät oikein tahdo uskoa sen tehoon!


Vallan merkillistä

Unkarilainen keksijä Kornel Varady puolestaan ylpeilee innovaatiolla, jonka pitäisi sopia sekä muodin että siisteyden ystäville. Hän on kehittänyt koirille kengät.

Kenties aviovaimojakin enemmän haukkuvat perheenjäsenet eivät sotke lattioita tai sohvia, kun ne puetaan ulkolenkeille koirankenkiin.

Varady ilmoittaa luoneensa eri kokoisia koirankenkiä niin monina värivaihtoehtoina, että nirsoimmankin hauvan - tai sen omistajan - pitäisi löytää mieleisensä.

Brysselin tämän vuoden keksijämessujen hittien joukkoon ennustetaan myös kahvipöytää, johon on piilotettu baarikaappi. Pullot pompahtavat esiin nappia painamalla.

Heureka-sanan palvojien messujen ehkä yksinkertaisin keksintö on verme, joka lupaa pikahiustenleikkuun. Koje asennetaan hiusten latvapuolelle, ja siitä painamalla kutrit katkeavat suitsait.


Ei pelkkää houretta

Osa messujen keksinnöistä kuulostaa oikeastikin käyttökelpoisilta - mikäli ne pystyvät lunastamaan keksijöidensä lupaukset.

Tällainen olisi varmaankin "vallankumouksellinen" moottori, jonka on määrä hyödyntää polttoaineen energia paljon nykyisiä moottoreita tehokkaammin.

Pellepelottomat kisaavat Belgiassa messujen parhaan keksinnön palkinnosta. Vaikka päävoittoa ei tulisikaan, keksijä saattaa löytää messuille saapuneista sijoittajista jonkun, joka suostuu kustantamaan luomuksen tuotantoon.

STT-MH
19.11.1999


Ajassa -sivulle