Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysDigi-tv hienosäätää vanhaa ja lupaa uuttaDigitaalisen television toimiluvanhaltijat esittelivät maanantaina yksissä tuumin vuoden päästä alkavaa ohjelmatarjontaa aiempaa yksityiskohtaisemmin. Liikaa ei kilpailijoiden edessä ennakkoon paljastettu.


Esimerkiksi Yle aikoo aloittaa koelähetykset syyskuussa 24 tunnin uutiskanavallaan.

YLE24-suunnitteluprojektin päällikkö Mika Lavonen kertoi, että ensi alkuun on tarkoitus tuottaa uutis- ja ajankohtaisohjelmia viikonlopun aamuihin. Hänen mukaansa näin täytetään Yleisradion tv-uutistarjonnassa vielä oleva aukko.

Tarkempia tietoja Lavonenkin lupasi vasta syyskuun alussa. MTV3:n ja Nelosen tavoin Yleisradion digitaaliset koelähetykset tulevat ns. rinnakkaislähetyksinä eli sama ohjelma välitetään myös nykyisin käytössä olevalla analogisella tekniikalla.

Yleisradio tuo Sydneyn olympialaisista kaksi digitaalista erikoiskanavaa. Niitä käytetään tekniseen testaukseen, jossa ykköskohde ovat kauppa ja teollisuus.

City TV aikoo päästä kiinni nuoriin kaupunkilaisiin tarjoamalla alueellisten uutis- ja ajankohtaisohjelmien lisäksi eurooppalaisia elokuvia.

Urheilukanavan vetäjä Risto Nieminen uskoo, että tätä nykyä urheilun kiinnostavimmat hetket ovat ennen varsinaista kisaa ja sen jälkeen. Ohjelmatarjonnassa on tarkoitus keskittyä näihin hetkiin.

Hän lupaa ohjelmia myös urheilulajeista, joita nyt ei nähdä televisiossa.

Kun lähetykset vuoden päästä alkavat, katsojien ajasta on kilpailemassa nykyisten kanavien lisäksi kahdeksan muuta kanavaa. Osa niistä on ollut kisassa mukana jo satelliittien tai kaapelikanavien kautta.


Kaikille uskotaan löytyvän katsojia

TV-alan veteraaneihin kuuluva Wellnetin toimitusjohtaja Arto Tuominen kuittaa kysymykset katsojien riittämisestä kaikille muistuttamalla, ettei kukaan kysy, kuinka monta lehteä Suomeen mahtuu.

Wellnet aikoo keskittyä asumiseen, omaan rahaan, terveyteen ja vapaa-aikaan. Tuominen uskoo, että ohjelmille riittää maksajia, sillä luvassa on kuluttajille arvokasta hyötytietoa.

Myös Helsinki Median elokuvakanava luottaa siihen, että hyvien elokuvien ystävät ovat valmiita maksamaan sen tarjonnasta. Yhteistyötä tullaan tekemään Canal+:n kanssa.

Merja Rinne elokuvakanavalta kertoi tarkoituksena olevan, että kanavalta tulee aina elokuva, kun Canal+ tarjoaa urheilua. Urheilun lisäksi Canal+ luottaa elokuvien voimaan.

Urheilussa suomenkieliset selostukset luvataan Englannin valioliigasta, jalkapallon Italian mestaruussarjasta sekä Pohjois-Amerikan ammattilaisjääkiekosta ja -koripallosta.

WSOY:n koulukanava aikoo olla "aidosti hyödyllinen" oppimismuoto.


FST lisää suomenoksia

Yleisradiolla tulee uutiskanavan lisäksi olemaan kaksi muuta kanavaa: kulttuuri-, opetus- ja tiedekanava sekä ruotsinkielinen kanava.

Ylen ruotsinkielisen digi-tv-kanavan FST-D:n projektipäällikkö Erik Bäckman muistutti digitaalisuuden mahdollistavan sen, että suorana lähettäviä ohjelmia lukuunottamatta kaikki ohjelmat voidaan tekstittää suomeksi.

Jo nyt tekstitystä voi hakea osaan ohjelmista teksti-tv:stä, mutta monet pitävät sitä hankalana.

STT-IA
1.9.2000


Talous -sivulle